Fudbal

Benzemin pečat na vizu Reala za četvrtfinale, Napoli pregazio Ajntraht

Benzemin pečat na vizu Reala za četvrtfinale, Napoli pregazio Ajntraht
Foto: Tanjug/AP | Benzemin pečat na vizu Reala za četvrtfinale, Napoli pregazio Ajntraht

Fudbaleri Reala i Napolija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Izabranici Karla Ančelotija su poslije 5:2 u Liverpulu imali daleko lakši posao u revanšu na "Santjago Bernabeu", na kraju je bilo 1:0 (0:0), baš kao i u maju prošle sezone u Parizu.

Tako je reprizu prošlogodišnjeg finala ponovo dobio španski klub, koji je reklo bi se apsolutno zasluženo među osam najboljih. Za razliku od meča u Parizu za titulu, ovaj je rešio Karim Benzema u finišu meča, poslije revije promašaja na obje strane.

U prvom poluvremenu, krenulo je u sjajnom ritmu, redale su se prilike na obje strane, ali su u prvi plan izbili - golmani, Tibo Kurtoa i Alison.

Ponajviše zahvaljujući njima dvojici, ali i dekoncentraciji napadača, na poluvrijeme se otišlo bez lopte u mreži.

Darvin Nunjez je u sedmom minutu mogao da savlada Kurtou, Belgijanac je nogama odbranio, da bi u devetom minutu Milner u posljednji čas uklizao i spriječio da lopta dođe do usamljenog Modrića koji je bio u idealnoj poziciji.

Gakpo je u 14. munutu reagovao u posljednji čas, spriječivši Benzemu da ugrozi gol Liverpula, da bi u nastavku akcije vidjeli nestvarnu, refleksnu odbranu Alisona.

Vinisijus je tukao sa svega dva-tri metra, ali je lopta pogodila u ruku Alisona i ostalo je 0:0.

Opet je Alison u 20. minutu bio na mjestu, poslije udarca Kamavinge sa ivice kaznenog prostora, vrhovima prstiju je izbacio loptu u korner, da bi Modrić u 22. bio za malo neprecizan, lopta je prohujala iznad prečke poslije udarca sa 18 metara.

Na drugoj strani, Nunjez je pokušao iskosa u 33. minutu, ali Kurtoa se nije dao iznenaditi, baš kao ni tri minuta kasnije poslije udarca Gakpa.

I u nastavku je bili prilika, ali su strijelci stvarno imali loše veče.

Valverde je probao u 53. minutu, da bi odličnu priliku za Real u 69. minutu propustio i Karim Benzema.

Primio je loptu na desetak metara, oštro šutirao, ali nije bio precizan.

Ipak, mreža se konačno zatresala u finišu susreta i to u 78. minutu.

Vinisijus Žunior je u padu dodao loptu do Karima Benzeme kom je ostalo samo da je sprovede u mrežu, prenosi B92.

Bio je to 89. pogodak iskusnog napadača u elitnom takmičenju.

Istovremeno, fudbaleri Napolija su rezultatom 3:0 pobijedili Ajntraht u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

U centru Napulja došlo je do ozbiljnih sukoba između navijača Ajntrahta iz Frankfuta i policije uoči utakmice njemačkog tima u Ligi šampiona protiv Napolija.

Iako je divljanje navijača bila glavna tema prije meča, kada je isti počeo na terenu je bio samo jedan tim, Napoli, koji u dvomeču sa 5:0 razbija Ajntraht i odlazi u četvrtfinale Lige šampiona.

U Njemačkoj je bilo 2:0, a na stadionu Dijego Armando Maradona su momci u plavim dresovima samo potvrdili da su kvalitetniji tim i da zasluženo idu u narednu fazu takmičenja.

Već u 2. minutu susreta su imali prvi opasniji napad, kada je Politano šutirao sa ivice kaznenog prostora, da bi Osimen u 16. minutu propustio svoju prvu šansu, a onda i Kviča Kvartškelija malo poslije njega.

Sve do 47. minuta utakmice mreže su mirovale, a onda je na scenu stupio Viktor Osimen. Centrirao je Marko Politano, Osimen je bio neometan, glavom je poslao loptu u mrežu gostiju, 1:0!

Već na startu drugog poluvremena, ponovo je heroj bio Viktor Osimen. Sada je bio na pravom mjestu pa uklizao na loptu kako bi je sproveo u mrežu i to je uspješno učinio pa je Napoli već tada imao vođstvo od 2:0.

Ipak, mnogi su se uplašili pošto se Osimen ovom prilikom i povrijedio...

Pet minuta nakon ovog pogotka Osima stigla je i opasna šansa za Ajntraht, maltene i jedina na meču. Bio je u njoj Daiči Kamada, ali je golman Aleks Mere odlično odbranio, pa se rezultat nije mijenjao.

Đibril Sou je napravio faul nad Zjelinskim u 62. minutu, a sudija je pokazao na bijelu tačku i bio je to penal za Napoli.

Poljski reprezentativac preuzima odgovornost, postiže pogodak i po treći put večeras savladava se Kevin Trap, pa smo samo čekali kraj kako bismo vidjeli kojim rezultatom će Napoli otići u narednu rundu takmičenja.

Na kraju ubedljiva pobjeda od 3:0 odnosno 5:0 ukupnim rezultatom odvela je Napolitance u četvrtfinale Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije