Nedelja, 12.03.2023.

18:30

Iran uhapsio više od 100 osumnjičenih za trovanje učenica

Teheran je uhapsio više od 100 ljudi u vezi sa slučajevima trovanja učenica u zemlji, prenela je iranska državna agencija IRNA.

Izvor: Tanjug

Iran uhapsio više od 100 osumnjičenih za trovanje učenica
Foto: Profimedia

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Irana stoji da su osumnjičene osobe u nekoliko iranskih gradova, uključujući i Teheran, "identifikovane, uhapšene i pod istragom", prenosi Si-En-En.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Irana, mnogo optuženih je "iz avanturizma i sa namerom da se zatvore učionice" koristilo "bezopasne supstance intenzivnog mirisa."

Među uhapšenima su bili i "pojedinci koji su imali neprijateljske namere i pokušali da šire strah i užas među narodom i studentima", kao i da "stvore pesimizam" prema vladi Irana, dodaje se u saopštenju. Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei je ranije nazvao trovanja učenica "neoprostivim zločinom" i pozvao da se krivci "strogo kazne."

Počev od novembra, više od 1.000 iranskih učenica se razbolelo nakon trovanja u školama, a pojedini političari okrivili su religiozne grupe koje se protive obrazovanju devojčica, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

6 h

Podeli: