Vučić jasno poručio Kurtiju: Imam govornu manu, ali...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u zvaničnoj poseti Kataru, i tom prilikom obratio se medijima.

Izvor: B92

Nedelja, 05.03.2023.

08:27

Vučić jasno poručio Kurtiju: Imam govornu manu, ali...
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ nr

Vučić je kazao da je obavio sastanak sa vladarom Katara šeikom Tamim bin Hamad Al -Tanijem, emirom Katara, što je njihov prvi susret do sada.

Istakao je da je velika čast za Srbiju što je naša delegacija prva imala sastanak sa emirom Katara.

"Bio je to naš prvi bilateralni susret. Bili smo prvi na sastanku sa emirom Katara, što je velika čast. Jasno je da je ovo skup od velikog značaja i gledaćemo da napravimo najbolje za našu zemlju. Što se tiče sastanka sa šeikom, razgovarali smo o ekonomiji, investicijama, o njegovoj skoroj poseti", naveo je Vučić.

Na pitanje medija da prokomentariše inicijativu nemačkog Afd-a u Bundestagu da Berlin povuče priznanje tzv. Kosova, Vučić je rekao da to nije realno.

"Nemačku vode Šolc i oni koij podržavaju nezavisnost tzv. Kosova. To sada nije realno. Meni je bitno da postoje u Evropi oni koji racionalno razmišljaju".

Vučić je, govoreći o Kosovu i Metohiji i pregovorima u Briselu, kazao da su se mnogi nadali da će on nešto da potpiše, kako bi se dočepali "fotelja" i "pune kase za koju nisu zaslužni".

Vučić je podsetio na povlačenja priznanja tzv. Kosova i da je to zasluga njegovog režima, a taj argument koriste protiv njega oni koji ga napadaju.

"Kurti je u pravu. 'Ja imam govornu manu'. Držim se međunarodnog prava, Povelje UN i potpisanih sporazuma. Nema logopeda ili nekoga ko bi mogao da utiče na moj misaoni tok koji bi mogao da promeni nešto u budućnosti", kazao je Vučić.

Podsetimo, odnosi Srbije i Katara su prijateljski, a diplomatski odnosi između dve zemlje uspostavljeni su 1989. godine. Diplomatska predstavništva su na nivou ambasadora, a na snazi je i niz bilateralnih sporazuma koji jačaju postojeće partnerstvo.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: