Nova vest
Tenis

Subota, 04.03.2023.

16:40

Vimbldon ukida zabranu za Ruse i Beloruse?

Čelnici Britanske teniske federacije (LTA) i Vimbldona, mogli bi da ukinu ove godine zabranu takmičenja za takmičare iz Rusije i Belorusije.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vimbldon ukida zabranu za Ruse i Beloruse?
Foto: Profimedia

Kako prenosi "Dejli Telegraf", čelnici Saveza i AELTC, kluba koji rukovodi Vimbldonom, razmišljaju da ukinu zabranu zbog koje su prošle godine finansijski kažnjeni.

ATP je kaznio LTA sa 750.000 dolara i AELTC sa 250.000, dok poeni za Vimbldon nisu dodeljivani.

"Sva očekivanja sugerišu da će AELTC ukinuti zabranu za Ruse i Beloruse", piše "Dejli Telegraf".

Ipak, u tekstu se dalje dodaje da bi to uslovilo da takmičari iz dve zemlje potpišu deklaraciju u kojoj će se obavezati da tokom turnira neće "promovisati i glorifikovati" ruskog predsednika Vladimira Putina i rat na bilo koji način.

Međutim, iz AELTC i LTA se još konkretno ne oglašavaju tim povodom. Iz AELTC su samo dodali da "u kontinuitetu i blisko rade sa vladom Velike Britanije i ključnim faktorima u tenisu po tom pitanju".

WTA je nedavno ponudio da prepolovi kaznu koju je izrekao LTA zbog zabrane, ukoliko se odluče da sve vrate u normalu ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu