• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiša pljusnula, nastavljaju se vrućine

Sa izmerenih 36 stepeni, Niš je u nedelju bio najtopliji grad u Srbiji, dok na severu zemlje temperature nisu prelazile 30.podeljak.

Prava letnja oluja zahvatila je u nedelju pred ponoć Beograd i okolinu što je konačno spustilo malo temperaturu u glavnom gradu. Oko pola sata u Beogradu je padala jaka kiša, uz oluni vetar munje i gromove, ali tone znači da se Srbija dovoljno rashladila.

Prema najavama meteorologa u ponedeljak se nastavlja vrlo toplo i pretežno sunčano vreme. Tokom popodneva i večeri na severu su mogući povremeni pljuskovi sa grmljavinom.

Minimalne temperature od 16°C do 24°C, a maksimalne od 32°C na severu do 36°C na jugu Srbije.

Inače, u nedeju je u Negotinu je u 15 sati zabeleženo 35 stepeni Celzijusovih, dok je temperatura za jedan stepen bila niža u Zaječaru, Leskovcu, Ćupriji, Kraljevu. U Beogradu su izmerena 33 stepena, koliko i u Kragujevcu. U Loznici su 32 stepena, u Valjevu 31, na Zlatiboru 30, dok je na Paliću i u Somboru izmereno 29 stepeni.

Najniža temperatura izmerena je na Kopaoniku, gde je u 15 sati bilo 24 stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Ekipe Hitne pomoći u Beogradu su do 16:30 sati intervenisale 77 puta, od čega je 16 intervencija bilo na javnom mestu, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.Ona je savetovala građane da izbegavaju najtopliji deo dana između 11 i 17 sati kada bi trebalo da ostanu u hladu i preporučila im da češće odmaraju i uzimaju tečnost.

Ukoliko je neophodno da se boravi na ulicama u najtoplijem delu dana, trebalo bi izbegavati direktno sunčevo zračenje i obavezno nositi kapu ili šešir, dodala je Macura.

Ona je srčanim bolesnicima i starijim osobama preporučila da redovno uzimaju svoju terapiju i da nakon toga ostanu u kućama kako bi izbegli moguće zdravstvene komplikacije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image