0
Domaći fudbal

head coach Dusan Kerkez head coach Dusan Kerkez during the Mozzart Super Liga 2022/2023 match Cukaricki and Novi Pazar at stadium FK Cukaricki on October 29, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KERKEZ PORUČUJE: „Nisu me iznenadile pobede na početku prolećnog dela!“

Objavljeno: 12.02.23 u 13:45

Ima prostora za napredak!

Mučio se Čukarički na pripremama u Turskoj – četiri poraza su došla od ekipa koje imaju evropski renome. Ipak, Dušan Kerkez, trener Brđana, svestan je da rezultat na pripremama nije najbitniji.

Rezultat na pripremama je važan, ali nije primaran. Nama su bile neke druge stvari tamo važne, unutar ekipe. Nisu me iznenadile pobede na startu prolećnog dela prvenstva, jer znam da imamo kvalitet. Imali smo, možda i bolju igru u pripremnom periodu, samo što nije bilo rezultata. – započeo je Kerkez.

Dusan Kerkez Cukaricki – Crvena Zvezda Superliga Srbije, Super, Liga, Beograd, Srbija, 10.11.2022. Novembar 10. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Čukarički je u petak pobedio Radnički 1923 sa 3:2.

Znali smo da će ovo biti teška utakmica, ali trebalo je imati strpljenja. Bilo nam je potrebno i malo vremena da se snađemo. Ne samo zbog terena, već jer nas je Radnički svojom dobrom igrom naterao da ne mi ne budemo na očekivanom nivou. Čestitam mojim igračima na karakteru. Treba, naravno ispraviti neke stvari u igri. Na početku prolećnog dela sezone uvek je sve mnogo teže zbog vremena i teških terena. Uz to svako se bori za Evropu, plej-of, opstanak. – svestan je trener Čuke.

Nemanja Tošić, Marko Gajić i Luka Stojanović su igrači na koje nije mogao da računa protiv Radničkog. Kada se oni vrate, konkurencija će biti još jača.

S obzirom na to koje ciljeve ima Čukarički, ovako kvalitetan sastav je logičan sled okolnosti. Pohvalio bih upravu kluba, odradila je sjajan posao. Na meni je da držim ovu grupu momaka zadovoljnu, koliko je to moguće. Naravno, svi žele da igraju. Mislim da su igrači koji su bili na terenu u prvom poluvreme dali doprinos pobedi, iako to možda nije tako izgledalo. Ipak, ne mogu nikom ništa da zamerim. Nekima ne odgovara ovakav teren, ali jednostavno svi su oni tu jer imaju kvalitet. – ističe šef struke Brđana.

Želi da ga stalno ‘boli glava’ pre sastavljanja tima.

Da li će sledeću utakmicu da počne neko od ovih igrača što su u prva dva duela bili na klupi to ćemo još videti. Na njima je da rade, a na meni je da odučim. Ako će me zbog toga svakog četvrtka ili petka boleti glava, tim bolje za mene. Kad imam u opticaju više igrača koji kvalitetom zaslužuju da igraju, onda je to dobro. – kazao je Kerkez.

head coach Dusan Kerkez during the Mozzart Super Liga 2022/2023 match between Cukaricki and Radnicki 1923 Kragujevac at stadium FK Cukaricki on January 10, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ipak, prostora za napredak ima. Rezultatski, početak je odličan, ali igra mora da se ispravi.

Nisam u potpunosti zadovoljan igrom, rekao sam da smo imali i sreće. Radnički 1923 nas je namučio, bio je odličan. Ima stvari na kojima moramo da radimo, a uz to je i veliki pritisak rezultata, Evrope, trećeg mesta. Nije lako ni i igračima kad znaju da moraju da pobede u svakoj utakmici. Ne kažem da drugi nemaju pritisak, imaju ga i ostali. Trudimo se da sklonimo taj pritisak, jer znamo da nekad nekom igraču, to “okuje” noge pa ne može da pruži maksimum. Ali, igra će doći u to sam siguran. Bićemo dosta bolji nego što je to bio slučaj u petak. – smatra trener Čukaričkog.

Odličan je na golu bio Nemanja Belić.

Bez starca nema udarca. Volim mlade igrače, ali samo uz one starije i iskusnije ti mlađi će biti još bolji. – rekao je srpski stručnjak.

Mladi Tomović i Lučić se sve više nameću.

Pohvalio bih obojicu, posebno Lučića, jer je popravio neke stvari u igri. Sada ulazi na centaršut, što pre nije radio. Dao je gol, poslušan je, vredan i to mu se za sada vraća. Što se tiče Tomovića, imao je dosta problema sa povredom, teško mu je bilo da se vrati, ali on svakim danom pokazuje da je veliki talenat, ne samo za Čukarički, već i za srpski fudbal. Na njima je da rade, a mi smo svi tu u klubu da im pomognemo da naprave još bolje karijeru. – jasan je on.

head coach Dusan Kerkez during the Partizan v Cukaricki – Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Partizan (JNA) on October 16, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Za kraj, upitan o predstojećem meču protiv Crvene zvezde.

Što se tiče Zvezde, ima još vremena za taj meč, pa bih to ostavio za kasnije. – zaključio je Kerkez.

NAJNOVIJE VESTI IZ SUPERLIGE SRBIJE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter