Život

Nedelja, 12.02.2023.

00:18

Sprečen teroristički napad na izboru za mis Belgije

U Belgiji je večeras sprečen teroristički napad uoči izbora za mis Belgije, nakon što je muškarac (40) planirao da "pobije sve" na svečanom događaju, prenose belgijski mediji.

Izvor: Tanjug

Sprečen teroristički napad na izboru za mis Belgije
EPA-EFE/EVERT ELZINGA

Kako prenosi "Njuzblat", uhapšen je čovek sa dva pištolja - jedan mu je bio u džepu, drugi u iznajmljenom automobilu marke "Tesla".

Policija okruga Limburg bila je upoznata sa namerama čoveka tako što je presrela poruku njegovog poznanika, dodaje "Libr".

"Čovek je uhapšen, imao je dva pištolja. Hteo je da izvrši napad, planirao je da uradi nešto što je moglo veoma loše da se završi, a imao je i pancir", rekao je Erik van der Sipt iz kancelarije državnog tužilaštva.

Takmičenje se održalo u mestu Adinkerk, u blizini francuske granice. Na mestu održavanja izbora večeras je primećen veliki broj policajaca, a organizatori su se ipak odlučili da se takmičenje održi, ali je počelo sa zakašnjenjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: