Mali Robin (8) bio je sin jedinac, njegovo telo je ležalo u ruševinama! Detalji smrti srpskog dečaka nastradalog u Turskoj

09.02.2023

13:42

0

Autor: J.N.

Od sigurne smrti njegovu majku spasio je samo splet okolnosti, jer je, prema rečima rođaka, bila udaljena svega nekoliko centimetara od svog sina

Mali Robin (8) bio je sin jedinac, njegovo telo je ležalo u ruševinama! Detalji smrti  srpskog dečaka nastradalog u Turskoj
Razorne posledice zemljotresa - Copyright Tanjug/AP Photo/Ghaith Alsayed)

Među desetinama hiljada žrtava strahovitog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju, upisano je i ime dečaka Robina, poreklom iz Srbije, sina jedinca, kog mamin zagrljaj nije uspeo da spasi smrti.

Od sigurne smrti njegovu majku spasio je samo splet okolnosti, jer je, prema rečima rođaka, bila udaljena svega nekoliko centimetara od svog sina.

Telo mališana pronađeno je u ruševinama u Iskenderunu, praktično u naručju majke Seme, koja je zbrinuta u jednoj od bolnica u ovog grada.

Najgora vest koja nekog roditelja može da zatekne, mališanovom ocu Igoru stigla je dok  je boravio u Meksiku, gde je boravio zbog posla.

U Tursku, gde se i dalje trese tlo, broje žrtve i meri  materijalna šteta, došao je odmah, kako bi prisustvovao sahrani svog sina, koji je na večni počinak ispraćen u utorak i počiva na pravoslavnom groblju u Iskenderunu.

Iz velike ljubavi rodio se mezimac porodice

Igor se u Tursku preselio pre 12 godina, zbog posla. 

Susret sa Senom, profesorkom engleskog iz Eskenderuna, bio je, pričaju rođaci, sudbonosan i iz velike ljubavi rođen je mali Robin.

Jedno vreme su živeli u SAD, ali su ih poslovne obaveze vratile u Tursku.

Turska i Sirija se ne smiruju

Broj žrtava u Turskoj i Siriji premašio je 17.000, a žrtve se još broje. Nadležni strahuju da nije konačan.

AP Photo/Ghaith Alsayed
 

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio da je broj stradalih u toj zemlji porastao na 14.014, prema poslednjim izveštajima, a uništeno 6.440 objekata.

U Siriji je ukupan broj poginulih najmanje 3.162, uključujući 1.900 u oblastima koje drže pobunjenici na severozapadu, prema grupi civilne odbrane „Beli šlemovi”.

U delovima zemlje koje kontroliše vlada zabeležena su oko 1.262 smrtna slučaja, javljaju sirijski državni mediji.

Srpski spasilački tim u Turskoj

U Turskoj se nalazi i spasilački tim iz Srbije koji sa kolegama iz Italije radi na traganju i spasavanju preživelih u seriji zemljotresa koji su u ponedeljak pogodili Tursku.

Pripadnici srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije upućeni su na dan zemljotresa u Republiku Tursku da pomognu u lociranju i izbavljanju preživelih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike