8
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot/YouTube

KONAČNO SE RASPISUJU IZBORI ZA PREDSEDNIKA: Nedimović najbliži da preuzme FSS!

Objavljeno: 09.02.23 u 10:13

Vidić bez velike podrške!

Izgleda da će saga konačno biti završena – Fudbalski savez Srbije dobija novog predsednika. Naime, Nenad Bjeković, vršilac dužnosti predsednika FSS, shodno Statutu FSS raspisaće izbore za predsednika srpske kuće fudbala.

Izbori bi trebalo da se održe sredinom marta.

Na izbornoj sednici će prisustvovati 81 do 83 delegata, a po svemu sudeći biraće se između dva kandidata – Branislav Nedimović i Nemanja Vidić.

Aleksander Ceferin (R) UEFA President and Nemanja Vidic sportske igre mladih on January 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Jasno je da ni Nedimović ni Vidić neće glasati niti za protivkandidata, niti za sebe, iako im je po Statutu takvo nešto dozvoljeno.

Očekuje se ubedljiva pobeda Nedimovića koji ima zasigurnih 70 glasova, saznaje Sportski žurnal.

Procedura je sasvim jasna i jednostavna – svaki od 83 delegata može da se kandiduje uz potpise podrške najmanje pet delegata i uz to da priloži planirani sastav Izvršnog odbora.

Odbor za sprovođenje izbora pregleda kandidature. Najkasnije 15 dana uoči izborne sednice zaključuje se lista kandidata i nakon toga prijava više nema.

Da bi izborna sednica počela neophodno je prisustvo 42 delegata Skupštine, a predsednik je onaj koji dobije više glasova.

Manje važna stvar je kako će se Nedimović i Vidić kandidovati – da li sami pod svojim imenom ili će ih prijaviti neko drugi – delegat, klub ili regionalni savez.

Nedimović za sada ima mnogo veću podršku. Naime, na njegovoj strani je Fudbalski savez Vojvodine, Fudbalski savez Beograda i Regiona Istočne Srbije, takođe i članovi FS Kosova i Metohije, šest od deset članova Regiona Zapadne Srbije. Osim njih, na strani Nedimovića su i klubovi poput Crvene zvezde, Partizana, TSC-a, Čukaričkog, Spartaka, Novog Pazara, Javora, Metalca,…

Sa druge strane podrška za Nemanju Vidića je manja. Na njegovoj strani jeste Sindikat profesionalnih fudbalera na čelu sa Mirkom Poledicom, kao i klubovi poput Radnika iz Surdulice, Radničkog iz Niša. Tu su i četiri glasa iz Regiona Zapadne Srbije koji bi trebalo da odu Vidiću.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

2
2

8 Komentara

  1. Mene bi bilo sramota da budem protiv kandidat jednoj legendi svetskog i srpskog fudbala ali ovaj poslusni pas mora da slusa svog gazdu i nema obraza lopuza on nezna kako se sutira lopta on i nezna ko je Nemanja Vidic covek kog cene i postuju u svetu a ko njega i njegovog sefa postuje i ceni samo lopovi kriminalci pederi narkomani jednom reciju sljam a takvi su svi ovi koji su za Nedimovica ne ici na utakmice vise pa nek igraju da im se ceo svet smeje i FIFA kazni i izbaci iz sva takmicenja

    3
    0
    Odgovori
  2. Naravno da Terzic i ostala naprednjaka bagra neće poštenog čoveka na čelu FSS.

    Kunuo je čas kada bi navijači trebali da javno kažu svoje mišljenje

    9
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter