Britanski ambasador: Nakon Beriše sankcije i drugim albanskim političarima

Ambasador Britanije u Albaniji Alister King-Smit rekao je da će uvesti sankcije političarima Albanije nakon što su uvedene bivšem premijeru Albanije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.02.2023.

20:52

Britanski ambasador: Nakon Beriše sankcije i drugim albanskim političarima
EPA-EFE/ANDY RAIN

Kako navodi Albanijen post, King-Smit je ovo izjavio nakon optužbi Beriše da je britanski diplomata glavni saveznik gradonačelnika Tirane Eriona Veljaja i da je zatražio "ukidanje" albanske opozicije.

Beriši su najpre sankcije uveo američki Stejt department kad je proglašen personom non grata, a pod optužbom za korupciju, nakon čega je bivšeg albanskog premijera i Velika Britanija proglasila personom non grata u julu 2022. godine, u okviru usaglašavanja politike sankcija sa američkom.

Beriša je za američkog ambasadora Jurija Kima rekao da je "sestra bliznakinja bivšeg pripadnika FBI-a Čarlsa Mek Gonigala", koji je optužen za vezu s ruskim oligarhom i lažne izjave u SAD, a koji se sastajao s albanskim premijerom Edijem Ramom.

Ambasador još nije saopštio imena drugih albanskih političara i biznismena za koje se pripremaju sankcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: