Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.02.2023.

23:15

Veliki kiks Mančester junajteda

Fudbaleri Mančester junajteda i Lidsa odigrali su nerešeno, 2:2 (0:1) u zaostalom susretu Premijer lige.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Veliki kiks Mančester junajteda
Foto: Profimedia

Junajted je tako prekinuo niz pobeda na svom stadionu, imao je tim Erika Ten Haga niz od 13 mečeva u kojima je slavio, ali je Lids uspeo da dođe do boda i to potpuno zasluženo.

Ostali su gosti bez trenera Džesija Marša pred ovaj meč, njemu je u ponedeljak uručen otkaz, ali su mobilisali sve raspoložive snage, odigrali sa 120 odsto motivacije i to im se isplatilo, a Junajted se namučio da ostane neporažen.

Bez suspendovanog Kazemira i sa nekoliko povređenih igrača, Junajted nije imao tu čvrstinu na sredini, a Lids je bio agresivan od prvog zvižduka.

I to im se odmah i isplatilo jer je posle greške Bruna Fernandeša kraj aut linije, Lids krenuo u napad posle kog je Vilfrid Njonto sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u desni donji ugao za 0:1.

Samo 56 sekundi je prošlo od početka meča i gosti su imali prednost.

Ređao je Junajted prilike u prvom delu, imali su ih Garnačo, Marsel Zabicer dva puta, ali mreža gostiju je ostala netaknuta.

I kao i u prvom delu, odmah na početku, Lids je stigao do gola. Igrao se 48. minut kada je Rafael Varan postigao autogol za 0:2.

Rešio je Ten Hag da promeša karte, uveo je u igru Džejdona Sanča i to se ubrzo isplatilo.

U 62. minutu Markus Rašford je posle centaršuta Dioga Daloasa desne strane pogodio glavom za 1:2.

Lids je u 65. minutu preko Aronsiona pogodio stativu iz slobodnog udarca, da bi u 70. minutu posle gužve, Džejdon Sančo promašao način kako da zatrese mrežu i izjednači na 2:2.

Varan u 78. i Bruno u 81. munutu imali su prilike da donesu potpuni preokret, kao i Fred i opet bruno u drugom i trećem minutu nadoknade, ali ostalo je nerešeno.

Dva tima se opet sastaju za četiri dana na Eland Roudu u redovnom kolu prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve