N1: Muž ambasadorke Ane Hrustanović postao direktor Telekoma u Briselu 1foto: Tviter nalog misije Srbije pri EU

Damir Hrustanović, muž Ane Hrustanović koja je šefica misije Srbije u EU, postao je direktor novootvorenog predstavništva Telekoma Srbije u Briselu, piše N1.

„Sa zakonske strane, ne postoji prepreka da suprug ambasadorke dobije položaj u predstavništvu državne firme. Da li je on najbolji izbor za to mesto ne može se zaključiti spolja gledano, jer Telekom nema obavezu da raspisuje konkurse“, navodi za portal N1 Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija.

Podsetimo, Damir Hrustanović je sin Radmile Hrustanović, nekadašnje gradonačelnice Beograda i zamenice gradonačelnika. Njegova supruga Ana Hrustanović, bila je ambasadorka u Rimu od 2011. do 2016. godine, a šefica Misije Srbije pri EU u Briselu postala je 2016 godine.

Sredinom dvehiljaditih Damir Hrustanović bio je predsednik Nadzornog odbora Javnog preduzeća Nacionalni park Tara, a sa te dužnosti je razrešen odlukom Vlade od 20. oktobra 2005.

Novosti su svojevremeno, 2006. godine, spominjale ime Damira Hrustanovića. Ovaj list je pisao o tome da je Radmila Hrustanović, tada zamenica gradonačelnika, predsedavala organizacionim odborom za proslavu “Dana Beograda” 2006. (Belef) i da je znatan deo marketinške kampanje išao preko marketinške agencije Mozaik, koja je je bila, kako su objavili, poslodavac Damiru Hrustanoviću.

„Moj sin Damir sarađuje sa mnogim firmama u Beogradu, ali nigde nije zaposlen“, odgovorila je tada Novostima Radmila Hrustanović na pitanje da li je sukob interesa što je „Belef“ uposlio baš tu agenciju. Prema navodima lista, ta agencija je za ovu manifestaciju, te godine, angažovana prvi put. Hrustanovićeva je, takođe, kao glupost komentarisala i pitanje kako to da njen sin u ime Mozaika, elektronskom poštom, šalje obaveštenja o različitim marketinškim kampanjama, navele su tada Novosti.

Inače, Telekom je juče otvorio svoje predstavništvo u Briselu, obrazlažući svoje prisustvo kao „prirodno, pošto će Srbija biti članica EU“. Otvaranju je prisustvovao generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, predstavnici Ambasade Srbije i misije Srbije u Briselu, a kako saznaje N1 i pojedini lokalni lobisti i ljudi iz Srbije povezani sa našim institucijama.

Ceo tekst pročitajte na N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari