Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.02.2023.

14:52

Prosinečki o Ćiri: Možda sam kao klinac bio nešto ljut

Imali smo specifičan odnos. Veliki je šok, koliko god je pričao o bolesti, veliki šok. Otišao je veliki čovek i trener koji je svima nama obeležio karijere

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Prosinečki o Ćiri: Možda sam kao klinac bio nešto ljut
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Izjavio je nekadašnji hrvatski fudbaler Robert Prosinečki na vest o smrti čuvenog trenera Miroslava Ćire Blaževića.

Blaževićeva najpoznatija izjava je "da će pojesti trenersku diplomu ukoliko Prosinečki postane igrač" kada je 1987. godine tada talentovani vezni fudbaler napustio Dinamo i prešao u Crvenu zvezdu.

"Možda sam kao klinac bio nešto ljut, normalno, kad odeš iz svog grada, ali imali smo dobar odnos. Puno puta smo pili kafu i pričali o svemu. Uz motivaciju, bio je i trener koji je obeležio hrvatski fudbal - trećim mestom na Mundijalu u Francuskoj i titulom sa Dinamom 1982. godine", rekao je Prosinečki za N1.

Naučili smo puno od njega i svima nam je jako teško, makar smo to očekivali, doživeo je lepe godine, izgledao fenomenalno, bio je drugačiji i svima će nam nedostajati, dodao je Prosinečki.

"Bio je pravi borac, obeležio je hrvatski fudbal i medije, ništa neće biti isto bez njega. Proživeo je lep život i imaće "gore" šta pričati ljudima", istakao je Prosinečki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve