Najnovije vesti
Vesti Svet
Tviter blokiran u Turskoj, policija uhapsila 18 osoba zbog "provokativnih objava"

"TVITER" BLOKIRAN U TURSKOJ Policija uhapsila 18 osoba zbog objava o zemljotresu na društvenim mrežama, Erdogan poručio građanima da ignorišu "PROVOKATORE"

Rad američke društvene mreže "Tviter" zabranjen je u Turskoj, saopšteno je na stranici za praćenje rada interneta "Netbloks".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
turska twitter zabrana Foto: Ghaith Alsayed, Jeff Chiu / Tanjug/AP
turska twitter zabrana

"Netbloks", koji prati rad interneta širom sveta, objavio je da podaci ukazuju da je nekoliko provajdera u Turskoj blokiralo rad "Tvitera".

Blic preporučuje

- Podaci iz realnog vremena o radu interneta pokazuju da je "Tviter" zabranjen u Turskoj. Primjenjeni su filteri kod većih provajdera u vreme kada javnost očekuje informacije nakon niza smrtonosnih zemljotresa - navodi se u poruci "Netbloksa".

Turska policija privela je najmanje 18 ljudi i uhapsila pet nakon, kako je rečeno, "provokativnih objava" na društvenim mrežama o zemljotresu u Turskoj.

Govoreći danas tokom posete gradu Kahramanmarasu, jednom od najteže pogođenih oblasti, predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je građanima da ignorišu "provokatore" i slušaju samo zvanične izvore informacija.

Tursku i Siriju je pre dva dana zahvatio snažan potres u kojem je poginulo više od 11.000 ljudi.