Vesti

0

Počelo suđenje za mobing po tužbi zaposlene u Gerontološkom centru

Izvor: Beta

Počelo suđenje za mobing po tužbi zaposlene u Gerontološkom centru

Izvor: Pixabay

Suđenje za mobing protiv direktorke Gerontološkog centra Subotica, Brankice Tešanović počelo je danas, po tužbi zaposlene u toj ustanovi Ranke Kašiković Davčik.

Kašiković Davčik, nakon davanja iskaza, rekla je za agenciju Beta da je iznela sve vezano za pretrpljeno zlostavljanje na radu u proteklom periodu i dodala da direktorka Gerontološkog centra nije bila prisutna u sudnici zbog bolesti.

"Rekla sam šta je sve direktorka radila, kako me opterećivala dodatnim poslovima, isključivala sa poslovnih sastanaka, i drugo", kazala je Kašiković Davčik, koja je zaposlena kao pravna saradnica u Gerontološkom centru Subotica.

Ona je sredinom marta 2022. godine, na konferenciji koju je organizovao Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Subotici, optužila direktorku Gerontološkog centra za politički mobing i zlostavljanje na radu i podnela je tužbu Višem sudu u Subotici.

Brankica Tešanović je tada odbacila optužbe i za lokalne medije kazala da su optužbe apsolutno neistinite.

Kašiković je na suđenju iznela da je prisustvovala i medijaciji, pokušaju mirnog rešavanja spora, gde se umesto direktorke pojavio bivši direktor te ustanove Nenad Ivanišević, koji se danas nalazi na funkciji Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam i pokrajinskog odbornika Socijaldemokratske partije Srbije (SDP), da u ime Gerontološkog centra pregovara.

"Ja nisam prihvatila tu medijaciju zato što uslovi koje su oni tražili meni nisu bili prihvatljivi, nego mi je jedino sud bio taj koji je relevantan", kazala je Kašiković Davčik.

Ona je iznela i niz optužbi na račun bivšeg direktora.

"Rekla sam da je Ivanišević vršio pritisak na mene i moju advokaticu preko svojih posrednika, da me ubedi da odustanem od tužbe. Slao je koordinatore SDP-a i SNS-a jer moja priča nije pogodna za javnost i za ovu vlast", rekla je ona.

Kako navodi, 11 meseci je na bolovanju jer je njeno zdravstveno stanje trajno ugroženo.

"Zlostavljanje nisam pretrpela samo na radu nego i tokom perioda bolovanja, zato što na mene vrše ogroman politički pritisak da odustanem od tužbe", napominje Kašiković Davčik.

Bivši direktor ustanove Nenad Ivanišević nije želeo da komentariše početak suđenja i iznete optužbe od strane zaposlene.

Prema najavama, biće saslušan u svojstvu svedoka na nekom od sledećih zakazanih ročišta.

Kašiković Davčik je ranije iznela u medijima da mobing trpi od novembra 2021. godine, kada je dobila poruku od jedne od zaposlenih u Georontološkom centru da treba da prisustvuje političkom skupu Srpske napredne stranke u Beogradu, što je ona odbila.

Sledeće ročište na Višem sudu u Subotici biće održano 17. maja ove godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR