U Rusiji proizveden transportni dron "TrAMP"

U Rusiji je proizvedena transportna bespilotna letelica tipa "TrAMP", objavila je RIA Novosti pozivajući se na izvor iz vojno-industrijskog kompleksa.

Svet

Izvor: Sputnjik

Sreda, 08.02.2023.

12:09

U Rusiji proizveden transportni dron
Foto: shutterstock, ART STOCK CREATIVE

"Transporta vazduhoplovna više funkcionalna platforma ili, jednostavno, TrAMP, je dron avionskog tipa klasične strukture. Predviđen je za isporuku i iskrcavanje tereta težine do 250 kilograma na udaljenosti većoj od 600 kilometara, kao i za obavljanje opasnih zadataka u složenim meteorološkim uslovima uz minimalne troškove", rekao je izvor.

Pojasnio je da je ključna karakteristika novog drona veliki prostor za teret od 2.650 litara. Zahvaljujući velikom skladištu za teret u njega može da se utovari teret velikih dimenzija i da se padobranom spusti.

Brzina kretanja mu je 195 kilometara na sat, a najveća visina na kojoj leti je tri hiljade metara. Prema njegovim rečima, dron može da poleti i sleti na bilo kakvu površinu.

Dron se u civilne svrhe može koristiti za praćenje širokog područja, u poljoprivredi za raspršivanje đubriva, a na njega se može ugraditi radarska, optička, kartografska i druga specijalna oprema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: