U okviru petlje Mišeluk u toku je sanacija i rekonstrukcija nadvožnjaka

nadvožnjak Mišeluk - radovi
NOVI SAD – Na putu Sremska Kamenica – Petrovaradin, u okviru petlje Mišeluk, nalazi se most (nadvožnjak) izgrađen 1981. godine.

Na osnovu inspekcijskog naloga, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije sprovela je javnu nabavku za izradu Izveštaja o pregledu mosta.

Na osnovu izveštaja, most je u zadovoljavajućem stanju, što se tiče puta, ali sa oštećenjima na pešačkim stazama i potpornim zidovima u nastavku mosta.

Kako smo konstatovali na licu mesta, u toku su radovi na desnoj strani mosta gledano iz pravca Novog Sada. Za saobraćaj je zatvorena jedna saobraćajna traka, dok se drugom  odvija normalan saobraćaj bez zastoja.

Koliko će se radovi odužiti zavisi od vremenskih prilika, odnosno neprilika. Na sredini ovog nadvožnjaka, takođe će se menjati bojna ograda.

Započeti su radovi na rekonstrukciji i sanaciji u cilju otklanjanja uočenih nedostataka i sprečavanja nastanka oštećenja većeg stepena.

Radovi na obnovi mosta podrazumevaju uklanjanje i rekonstrukciju postojećih montažnih ploča pešačke staze, ivičnjaka, slivnika, betonske odbojne ograde, demontažu dilatacionih spojnica.

Nakon toga slede armirano-betonski radovi na pešačkoj i revizionoj stazi, a potom i izrada novih elemenata saobraćajnog profila, odnosno dilatacionih spojnica, slivnika, ivičnjaka, elastične odbojne ograde, hidroizolacije i drugog, ali i pešačke staze na prilazu mostu.

Ova firma zadužena je i za radove na Mostu Slobode, a podrazumevaju farbanje ograde, krčenje šiblja iznad ulaska u tunel. Kod 11. i 12. stuba, koji se nalaze iznad Štranda, urađena je unutrašnja površina. Na Mostu Slobode u planu je da se urade i staze, odnosno da se stavi “anti ski” staza sa kvarcnim peskom, kako ne bi bilo klizavo tokom zimskih dana. Takođe, na pasarelama koje se spuštaju u Kamenički park uradiće se hidro izolacija i asflat.

Rok za izvođenje radova je 299 kalendarskih dana, a vrednost investicije je 32,3 miliona dinara.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.