Najnovije vesti
Vesti Svet
Broj žrtava u Turskoj i Siriji premašio 11.000

VIŠE OD 11.000 MRTVIH U TURSKOJ I SIRIJI! Broj žrtava raste, tlo ne prestaje da se trese, a preživelima vreme POLAKO ISTIČE

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je rekao da je broj mrtvih u Turskoj porastao na 8.574, čime je ukupan broj umrlih u razornom zemljotresu porastao na 11.000.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Gazijantep, Turska Foto: Kamran Jebreili / Tanjug/AP
Gazijantep, Turska

U Siriji je teško proveriti broj žrtava, ali njeni državni mediji i spasilačka grupa kažu da je poginulo oko 2.500 ljudi.

Blic preporučuje

Prošlo je više od 48 sati u Turskoj i susednoj Siriji i strahuje se da će žrtava biti mnogo više, jer spasiocima vreme polako ističe da nađu preživele. Iako i danas stižu vesti da su nekog živog izvukli iz ruševina, oni čiji se najmiliji i dalje vode kao nestali polako ostaju bez nade.

Foto: Hussein Malla / Tanjug/AP

U međuvremenu tlo ne prestaje da se trese, zabeležen je novi zemljotres jačine 4,7 stepeni Rihterove skale. Njegov epicentar je 34 kilometra od Gazijantepa, blizu epicentra prvog razornog udara u ponedeljak ujutru, a zabeležen je na dubini od 5 kilometara. Zemljotres se dogodio u 13:26 po lokalnom vremenu.