,,Pažljivkova smotra'' za osnovce i predškolce

Lokalne vesti - Sreda 08.02.2023 - 11:50

U svim osnovnim školama i vrtićima na teritoriji grada Vranja održana je „Pažljivkova smotra“, koju je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i uz podršku Tehničke škole Vranje.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Deca predškolskog uzrasta, kao i učenici prvog i drugog razreda, takmičili su se u poznavanju propisa i saobraćajnih pravila. 
 
Pomoćnik gradonačelnika i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja, Marjan Stanković prisustvovao je početku smotre u vrtiću „Boško Buha“  i  OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, koja je prošle godine osvojila prvo mesto na Republičkoj smotri. 
 
On je rekao da je cilj akcije, koja se organizuje već petu godinu zaredom, edukacija dece kako bi se smanjio broj nemilih događaja u kojima, nažalost, stradaju i deca. ,,Ovo je masovni događaj u kome učestvuje 2.186 deteta, učenika prvog i drugog razreda svih osnovnih škola sa teritorije grada, kao i predškolci. 
 
Naši najmlađi sugrađani, kao učesnici u saobraćaju, kroz ,,Pažljivkovu smotru'' treba da se upoznaju sa nekim novim propisima, da znaju stare propise i da možemo slobodno da ih pustimo da od kuće do škole i obratno bezbedno učestvuju u saobraćaju. 
 
Smotra se organizuje u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja, tako da su se ove godine u realizaciju ,,Pažljivkove smotre'' uključile 72 lokalne samouprave, sa ukupno 90 hiljada dece'', istakao je pomoćnik gradonačelnika Stanković. Početku takmičenja prisustvovali su i prošlogodišnji pobednici Republičke smotre Petra Smiljanić, koja je sada drugi razred, i njen učitelj Dragan Jovanović.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: