Srbija Vesti

Osuđenik iz pančevačkog zatvora prevario 5 advokata i ubedio ih da mu uplate novac

zatvor
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA, ilustracija

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je nadležnom sudu optužni predlog protiv D. S. zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevare u produženom trajanju.

On je, kako navode iz Tužilaštva, od maja 2020. do 2. februara prošle godine, kao osuđenik na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Pančevo, u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, u čak pet navrata doveo u zabludu oštećene koji su – advokati.

Kako se dalje navodi u optužnom predlogu, D. S. je kontaktirao sa advokatima, govorio im da se nalazi u KPZ Pančevo i da, u raznim predmetima, ima svojstvo oštećenog.

Zatim je isticao da mu je potrebno njihovo zastupanje i tražio da mu uplate novčane iznose predujme troškova na račun zatvora, sa obećanjem da će im novac vratiti, što nikad nije i učinio.

Tužilaštvo traži da sud optuženog oglasi krivim i osudi ga na pet godina zatvora, kao i novčanu kaznu od 500.000 dinara.

Izvor: Novosti

Srbin umalo nasankan pri kupovini polovnjaka iz Nemačke, prodavac pokušao podlu prevaru

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Kad je advokatska debela zadnjica u pitanju onda presuda odma i rigorozna kazna, a kad se običnom čoveku ukrade šuma, auto….ili do 14.000 din onda nikom ništa. Ološ pravnički

432 Shares
432 Shares
Share via
Copy link