HLADNO I DANAS Na severoistoku Srbije sunčano, u ostalim krajevima oblačno ponegde sa slabim snegom. Evo kako će biti narednih dana

08:46

08.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Na severoistoku Srbije pretežno sunčano. U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, ujutru i pre podne ponegde uz provejavanje slabog snega i to uglavnom u Bačkoj i Sremu, zapadnim, centralnim i jugozapadnim predelima Srbije. Uveče u svim krajevima razvedravanje.

Ujutro umeren i jak mraz, u većini mesta ledeni dan. Jutarnja temperatura u nižim predelima od -12 do -5, na planinama i minus 20 stepeni, najviša dnevna od -2 do 0, najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu ujutru po koja pahulja, popodne sunčano, ali hladno, temperatura do nule.

Printscreen/RHMZ

Do subote, 11. februara, ujutru umeren i jak mraz, u većini mesta od -12 do -5 stepeni, danas i sutra na planinama i do -20 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

U četvrtak ujutru mraz, a tokom dana suvo i pretežno sunčano u većini predela, a uveče hladno i suvo sa mrazem. U petak i za vikend i dalje će biti jutarnjih mrazeva, ali se očekuje postepeni porast dnevne temperature uz pretežno sunčano vreme u petak. U subotu popodne postepeno naoblačenje na severu Srbije, a u nedelju oblačnije uz ređu pojavu kratktorajne kiše i snega. Od vikenda porast temperature.

Upaljen meteo alarm

Printscreen/RHMZ

Na teritoriji cele Srbije na snazi je meteo alarm. Narandžasto upozorenje upaljeno je na području istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i na prostoru Kosova i Metohije. U ostalim delovima Srbije, na snazi je žuto upozorenje.

Biometeorološka prognoza za Srbiju, za sredu, 08. februar

Printscreen/RHMZ

Očekuje se relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Najizraženije tegobe mogu osetiti srčani i cerebrovaskularni bolesnici pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Neraspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

(Pančevac / RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.