1
Evroliga

head coach Zeljko Obradovic Partizan - Asvel, Euroleague basketball, Jan. 31. 2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

ŽELJKO OBRADOVIĆ SVESTAN DOBRE FORME: „Igramo bolje, pre svega u odbrani!“ – važan igrač nije trenirao!

Objavljeno: 07.02.23 u 16:57

Hoće li moći da pomogne timu?

Košarkaši Partizana Mozzart Bet u četvrtak od 20 časova i 30 minuta gostuju ekipi Bajerna u Minhenu u okviru 24. kola Evrolige.

Trener crno-belih, Željko Obradović, ističe da su Bavarci itekako nezgodna ekipa.

Imamo iskustvo prve utakmice protiv njih. Izuzetno čvrsta, jaka, agresivna odbrana, prisutna u svakom momentu i ekipa koja se nijednog trenutka ne predaje. Mi smo ovde protiv njih vodili i 15 razlike i ušli smo u neizvesnu završnicu. Takva im je bila i poslednja utakmica, protiv Barselone u gostima. Gubili su celu utakmicu, onda su imali zadnji posed i šansu da pobede. – započeo je Obradović.

head coach Zeljko Obradovic Partizan – Asvel, Euroleague basketball, Jan. 31. 2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Poziva na oprez, a ističe jednog igrača.

Oprez veliki, svesni smo da igramo protiv dobrog tima, koji može da igra sa različitim postavama i sa četiri mala i sa četiri visoka, sa dosta preuzimanja, sa uobičajenim stvarima, da njihove petice mogu da šutiraju za tri poena. Pre svega (Otelo) Hanter, koji nikada pre toga nije bio igrač koji se izvlačio na šut, a sada imaju i specijalan napad za njega. Voditi računa o svakom igraču i igrati sa 40 minuta koncentracije, to je ono što bismo voleli da vidimo tokom utakmice. – rekao je trener crno-belih.

Bolja forma je itekako primetna u poslednje vreme.

Jasno je. Igrači su svesni da igramo pre svega bolje u odbrani, a igramo i pametnije u napadu. I onda je jasno je da igraju sa više samopouzdanja. Ja bih voleo da se tako nastavi. Jeste, igrali smo dobro, ali svaka utakmica je nešto novo. Ono što svaka utakmica traži su energija, želja i da pomažu jedni drugima na terenu. – smatra iskusni stručnjak.

Otkrio je i da Janis Papapetru nije trenirao.

Jedino Papapetru nije trenirao, ne oseća se dobro, ali se nadamo da će biti sposoban da putuje sa ekipom. – kazao je najtrofejniji trener Evrolige.

Head coach Zeljko Obradovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and LDLC Asvel Villeurbanne on January 31, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Za kraj, kaže da dobre igre itekako utiču na samopouzdanje.

Dobre igre pomažu da se igra sa više samopouzdanja, a pomaže i taj period koji smo proveli zajedno. To su sad neke stvari postale neuporedivo lakše kad se ponavljaju i kad se ponavlja i dolazi do, kako se to kaže, automatizama, i u odbrani i u napadu. I ono zbog čega sam ja srećan jeste da igrači više učestvuju u stvarima u utakmici, da se čuje njihov glas, njihov predlog, njihova želja i onda to rezultuje da ekipa izgleda mnogo bolje na utakmici. – zaključio je Obradović.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

1 Komentara

  1. Sa Bayernom igramo mnogo bitan mec! Dobijemo li mi smo ozbljno u sansi za „osmorku“, bez pobede u Minhenu, sve ce biti teze! Nadam se da su igraci svesni toga. Napred Partizaneeee!!!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter