Gradonačelnica glavnog grada Francuske promenila mišljenje: Ne želim ruske sportiste na Olimpijskim igrama u Parizu 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Gradonačelnica Pariza An Idalgo izjavila je da ruskim sportistima ne bi trebalo dozvoliti da se takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine sve dok traje rat u Ukrajini.

Zanimljivo je da je pre samo nekoliko dana Idalgo rekla da treba razmotriti učešće Rusa u Parizu pod neutralnom zastavom.

„Dok god Rusija nastavlja da ratuje protiv Ukrajine, ne želim da ruska delegacija bude na Igrama u Parizu ’24, smatram to nepristojnim“, izjavila je Idalgo.

Gradonačelnica je istakla da je nezamislivo da se ruski sportisti takmiče kao da se ništa ne događa i da ruska delegacija dođe u Pariz dok bombe padaju na Ukrajinu.

Ukrajina se nada da će obezbediti široku međunarodnu podršku za zabranu učešća ruskih i beloruskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da će njihovo prisustvo normalizovati ruski napad na njegovu zemlju i učiniti, kako je rekao, teror prihvatljivim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari