07. februar  2023. 16.32  | Izvor: RTV (Ljubenko Zvizdić)

„Zimska liga“ u maratonskom plivanju u zatvorenim bazenima

BEČEJ -

Maratonsko plivanje u zatvorenim beznima tokom zime, kao pandan daljinskom plivanju na otvorenim vodama ove godine će početi 19. februara u Bečeju, gde će biti održano svih sedam Kup takmičenja u ovoj sezoni po pravilima na otvorenim vodama. Kod nas se ovaj olimpijski sport pojavio 2014. godine kako bi takmičari ostali u formi tokom cele godine, i nakon završetka sezone na otvorenim vodama.

audio icon

plivanje, sport,

„Protekle godine najuspešniji su bili Bečejci, Reka Varga i Stefan Mićin, oboje reprezentativci Srbije. U sezoni za nama na maratonskim takmičenjima u zatvorenim bazenima učestvovala su 444 takmičara. U ovoj godini naše najbolje takmičare očekuju svetska i evropska takmičenja za juniore i seniore, kao i svetski kupovi. Ovaj sport je kod nas u razvoju i u bliskoj budućnosti s pravom možemo očekivati zapaženije rezultate i na međunarodnoj sceni“, kaže Mihailo Kostić, predsednik “Saveza za plivanje na otvorenim vodama Srbije”.

„Zimska liga“ u maratonskom plivanju na zatvorenim bazenima odvija se u više disciplina, na kilometar ipo, tri, pet a od ove sezone i na deset kilometara.

Tagovi
Srodne vesti