Najnovije vesti
Slobodno vreme
Kako isceliti povređeni ili oštećeni zglob, mišić i ligament, a da ne pijete lekove?

Kako isceliti povređeni ili oštećeni zglob, mišić i ligament, a da ne pijete lekove?

Živimo u vremenu kada je nivo stresa kod većine veoma visok, kada puno pričamo o zdravom životu, a nedovoljno smo fizički aktivni. Kada znamo da treba sebe voleti, a nemamo naviku da osluškujemo i negujemo svoje telo. Ali to se sve može promeniti, ukoliko odlučimo da ovo postane nešto čemu težimo.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: shutterstock
.

Upravo zbog svih nas postoji jedna klinika u Beogradu, koja je dugi niz godina posvećena potpuno svakom pacijentu koji je im se obratio. A pacijenti su tu posvećenost prepoznali, pa su se vraćali, želeći i za sebe i za svoju porodicu taj kvalitet tretmana, i terapije koje daju sjajne rezultate. Reč je o SMA klinici.

.
Foto: Promo
.

Na SMA klinici možete zakazati sve specijalističke preglede za decu i odrasle, ali ovo je priča o fizikalnoj medicini i rehabilitaciji, odnosno Centru regenerativne medicine. U regenerativnoj medicini zglobova, ligamenata i mišića, SMA clinic ima bogato iskustvo.

Legat dr Milana Mileusnića, specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije, koji je izveo prvi PRP tretman zglobova u našoj zemlji, po njegovim smernicama je nastavio sa radom a čini ga tim vrsnih stručnjaka iz oblasti regenerativne medicine, iza kojih stoji ogroman broj uspešnih terapija i zadovoljnih pacijenata.

Pristup svakom pacijentu je personalizovan, a do preciznog prepoznavanja problema koštanozglobnog i mišićnog sistema se dolazi uz dijagnostiku magnetnom rezonancom, skenerom, i ultrazvučnom dijagnostikom. Tim lekara obučen je da radi po proceduri koju je uspostavio dr Milan Mileusnić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, koji je prvi u Srbiji uradio PRP tretman zglobova.

.
Foto: Promo
.

PRP ili terapija plazmom obogaćenom trombocitima uspešno se primenjuje u lečenju artritisa, artroza, akutnih povreda mišića i hroničnih rana. Potrebna je mala količina krvi iz vene, koja se stavlja u centrifugu. Tokom tog procesa se odvajaju faktori rasta iz trombocita , i posebno se aktiviraju pa ubrizgavaju u oštećene oblasti. Tako aktivirani faktori rasta dovode do isceljenja tkiva.

.
Foto: Promo
.

Tokom ove procedure, korišćenjem koncentrovanih trombocita, faktori rasta su povećani i do osam puta, i oni pospešuju regeneraciju hrskavice ili mišića,ligamenata i isceljenje oštećenja . Iza tima stručnjaka koji ovo izvode je višegodišnje iskustvo.

Karakterističnost kod izvođenja ovog tretmana je u tome što se mogućnost da se napravi greška u toku terapije svedene na minimum zahvaljujući uporednom ultrazvučnom pregledu pri izvođenju intervencije. PRP terapija se pokazala kao delotvorna kod oštećenja i oboljenja svih zglobova, kuka, kolena, skočnog zgloba, ramena, lakta i šaka, kod oštećena mišića i ligamenata, kao i kod sporo zarastajućih rana i ožiljaka posle povreda i operacija.Više od 10.000 pacijenata je poklonilo poverenje SMA clinic i uradilo PRP tretman zglobova i mišića. To mnogo govori.