Biznis Privreda
Čadež i Al Ahmedi: Tržište Saudijske Arabije otvoreno za kompanije iz Srbije

Čadež i Al Ahmedi: Tržište Saudijske Arabije otvoreno za kompanije iz Srbije

Kraljevina Saudijska Arabija predstavlja značajnu investicionu i trgovinsku destinaciju i nudi ozbiljne poslovne mogućnosti za kompanije iz Srbije, istaknuto je danas na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije i Usame Dahela Al Ahmadija, ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
 Foto: PKS / Ustupljene fotografije

Zajedničku tačku u saradnji dve privrede vide u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, IT, zajedničkim infrastrukturnim projektima, turizmu i zdravstvu.

Privredna komora Srbije definisaće u narednom periodu sa saudijskim partnerima u kojim sve sektorima postoji prostor za dalje unapređenje saradnje dve privrede.

U cilju internacionalizacije poslovanja domaćih preduzeća planira se učešće srpskih kompanija na sajmu prehrambene industrije "The Saudi Food Show 2023", koji će se održati u Rijadu od 20. do 22. juna.

Foto: PKS / Ustupljene fotografije

Tržište Saudijske Arabije, u pogledu potencijalne saradnje, predstavlja, u ovom trenutku, jedno od najprivlačnijih tržišta na Bliskom istoku za srpsku privrednu zajednicu. Zemlja je otpočela sa diversifikacijom i, s tim u vezi, velikim investicionim ulaganjima u sektore koji su prepoznati kao osnovni pokretači privrede (obnovljiva energija, poljoprivreda, IST, turizam), a u kojima i Srbija ima komparativne prednosti.

(Izvor: PKS)

Želite da vam "Blic Biznis" donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.