MAJKA DOZIVA LEPU JOKU, UMESTO NA FAKULTET PRATE JE NA VEČNI POČINAK: Beli baloni za učenicu stradalu u nesreći kod Grdelice FOTO
Foto: Jugmedia/Milica Ivanović

Komšije kažu da je ovo tragedija koja se ne pamti u Grabovnici

MAJKA DOZIVA LEPU JOKU, UMESTO NA FAKULTET PRATE JE NA VEČNI POČINAK: Beli baloni za učenicu stradalu u nesreći kod Grdelice FOTO

Crna Hronika -

Od Jovane su došli da se oproste i roditelji dvojice povređenih momka, a tu je i nekoliko pripadnika Vojske Srbije jer je njen otac, kako kažu, profesionalni vojnik

LESKOVAC - Oko roditeljske kuće maturantkinje Ekonomske škole u Leskovcu Jovane J, okupio se danas veliki broj ljudi da je isprati do večne kuće, a među njima je najviše mladih.

Ispred kuće su njeni drugovi i drugarice iz odeljenja, društvo s kojim se družila u samom Leskovcu, ali i njeni vršnjaci iz Velike Grabovnice i svih okolnih sela. Ekonomska škola dovezla je pun kombi belih balona, pa su svi mladi nosili u povorci po jedan.

“Nisam u stanju da govorim”, kaže dečak iz komšiluka, dok briše suze rukavom od kaputa i okreće glavu, objavila je Jugmedia.

Jovana je poginula u nedelju 5. februara na starom grdeličkom putu kada je, takođe mladi vozač, automobilom marke BMW sleteo s puta, a tada su teško povređena i tri mladića.

„Sedela je u klupi ispred mene, bila je vesele prirode, uvek nasmejana, dobra, prava drugarica. Pravile smo planove da zajedno studiramo na Ekonomskom fakultetu u Nišu“, priča devojka iz njenog odeljenja.

Grdelica, sahrana, Velika Grabovnica, Jovana J., Jovana Janković, poginula, saobraćajna nesreća, Leskovac
foto: Jugmedia/Milica Ivanović

Komšije kažu da je ovo tragedija koja se ne pamti u Grabovnici.

„Nije ovo tragedija samo za nas, već za ceo ovaj kraj, ona je iz Velike Grabovnice, mladić P.N. (24), koji je vozio automobil je iz Male Grabovnice, takođe i V.S. (19), dok je A.S. (17) iz Zagužana, sela iznad Male Grabovnice“, priča za Jugmediu meštanka ovog sela.

Prema navodima meštana, od Jovane su došli da se oproste i roditelji dvojice povređenih momka, a tu je i nekoliko pripadnika Vojske Srbije jer je njen otac, kako kažu, profesionalni vojnik.

Grdelica, sahrana, Velika Grabovnica, Jovana J., Jovana Janković, poginula, saobraćajna nesreća, Leskovac
foto: Jugmedia/Milica Ivanović

Jovanina kuća je skoro u centru ovog leskovačkog sela. Skromna, ali, kažu, domaćinska. I majka je zaposlena. Roditelji mladi ljudi. Imaju i sinčića koji pohađa šesti razred osnovne škole. „Decu su lepo vaspitali, radni su i vredni ljudi, domaćini“, priča stariji komšija.

Majka i otac iznemogli od bola, tišinu para samo plač bake koja doziva „lepu, milu i dragu Joku“.

Tragedija se dogodila na starom putu Leskovac-Grdelica, na skretanju prema selu Guberevac, ispred novog mosta preko kanala Tulovske reke.

Kurir.rs/Jugmedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja