Najnovije vesti
Vesti Politika
Burna sednica u Skupštini Srbije: Poslanici o Zvonimiru Steviću

"ČUVAJTE TELEFONE, BRAĆO SOCIJALISTI" Burna sednica u Skupštini, poslanici diskutovali o odnosima u vladajućoj koaliciji, pominjali i PO*NO POSLANIKA

Tokom današnje rasprave u Skupštini Srbije o amandmanima na set pravosudnih zakona, poslanici su polemisali i o odnosu između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: Oliver Bunić / Ringier
.

Zamenik šefa poslaničke grupe "Moramo-Zajedno" Aleksandar Jovanović Ćuta obratio se poslanicima SNS:

- Gospodo iz SNS u ovom teškom sudbonosnom trenutku, kad sa vama i sa nama nisu članovi SPS, želim da vam dam punu podršku i vašem predsedniku da se malo oporavi od sinoć - ironično je rekao Jovanović.

Pročitajte još

Zamenica šefa poslaničke grupe SNS Marina Raguš, poručila mu je da ne brine za sudbinu Aleksandra Vučića i SNS.

- Kad je reč o SNS i Aleksandru Vučiću, on nam je oporavio Srbiju, fiskalno konsolidovao, premrežio putevima, uradio nove kliničke centre, oporavio mnoge fondove, danas se penzije isplaćuju iz realnih izvora, redovna povećanja stižu. Kao što vidite, ne osećate zimu, dovoljno ima svoh resursa i vi ne brinite o tome - rekla je Raguš.

.
Foto: Oliver Bunić / Ringier
.

Na sličan način obratila se i šefica poslaničke grupe SPS Snežana Paunović, za koju su mediji preneli da je smenjena sa mesta potpredsednice Narodne skupštine, što je ona u svom obraćanju demantovala.

- Počeću potpuno identično kao i koleginica Marina ne brinite za SPS, poštovane kolege, još manje nas branite, jer znam da je to sad vrlo simpatično. Ja znam da pokušavate da nametnete atmosferu u kojoj smo mi sad tačno tu negde na klackalici, pa smo spremni da sarađujemo sa svima vama u nekom pokušaju ili nepokušaju vrlo precizno, i zaista više neću reagovati na ove gluposti u kojima sve zvuči kao da nas neko brani - odgovorila je Paunović.

Pročitajte još

Ona je istakla da proteklih 11 godina sve što uradila SPS bila, kako kaže, državotvorna politika predsednika Ivice Dačića zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Da li ima istupa pojedinaca, o tome ćemo razgovarati. Da li ima osnova da se danas nadate da će socijalisti biti ti koji će vam biti pomoć ili za koje ćete se zakačiti, uvažena gospodo iz srpske opozicije, nemojte na to računati, bez razlike da li su izbori sutra, za tri meseca, za osam meseci ili za dve godine - rekla je Paunović.

U raspravu se uključio poslanik SSP Borko Stefanović.

- I onda šta kaže srpska opozicija? Pa, srpska opozicija kaže nemojte vašu pravovernost dokazivati na nama, obratite se njima sa kojima imate problem i čuvajte telefone, braćo socijalisti. Čuvajte se - rekao je Stefanović aludirajući na skandal oko po*no poslanika Zvonimira Stevića.

Paunović je odogvorila da joj je replika bila simpatična, ali i dodala da ne bi tumačila da li je bila replika ili preporuka nekom drugom.

Lazović: Dirljivo je gledati kako branite vlast

Posle nekoliko obraćanja poslanice Socijalističke partije Srbije Dubravke Kralj u Skupštini Srbije oglasio se šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomir Lazović koji je prokomentarisao da je dirljivo gledati kako SPS brani vlast.

- Gospođo Kralj, dirljivo je gledati kako ovih dana branite vlast, zaista moram da kažem da je ovo jedna novina. Nije se SPS tako javljao u prethodnom periodu. Zaista, nekako gledati kako branite sada i nekako se nudite da ipak ostanete u vlasti, ja bih samo hteo da kažem vama i celoj vašoj grupi da vas niko u opoziciji ni ne želi - rekao je Lazović.

On je poručio socijalistima da ako dođe do pada vlade ne računaju na njih.

- Nismo zaintresovani za tu vrstu saradnje. Toliko od mene. Očekujem odgovor - rekao je Lazović.

Kralj je odgovorila da ni SPS ne računa na Zeleno-levi klub.

- Uvaženi kolega, mi ne računamo na vas ni u kom slučaju, ali građani Srbije računaju na nas i računaju i na to da će vladajuća koalicija zaštititi njihove interese, konkretno na ovoj sednici interes za nezavisnim pravosuđem, a od građana na vas niko ne računa - odgovorila je Kralj.

Foto: Tara Radovanović / Tanjug

U raspravlju se uključio i socijalista Uglješa Marković koji je rekao da mu postaje simpatično da sluša ceo dan kako se svi iz opozicije hvataju za socijaliste ne bi li dobili malo prostora.

- Moram da odgovorim svom kolegi da mi je potpuno razumljivo kada pogledam njihov rezultat ostvaren na izborima, da oni jednu osnovnu stvar, koja uključuje bavljenje politikom, ne razumeju. To je da se na vlast ne dolazi na ulici - rekao je Marković.

Marković je dodao da se na vlast dolazi izborima, podrškom koju daju građani.

- Zaista mislim da je SPS za 33 godine svog postojanja uvek i isključivo bila tu zahvaljujući ne tako maloj podršci našeg naroda, a očigledno oni znaju zbog čega je to tako, a mogli biste malo da izađete među njih i saznate nešto - rekao je poslanik SPS-a.

(Tanjug)