Ružić uputio saučešće ambasadoru Turske 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete Branko Ružić izrazio je danas podršku ambasadoru Turske u Srbiji Hami Aksoju i uputio saučešće zbog velikog broja žrtava u razornom zemljotresu koji je pogodio tu zemlju.

„Građani Srbije su uz vas u ovim teškim momentima i mole se da uz pomoć naših i timova raznih zemalja pronađemo što više preživelih“, poručio je Ružić.

On je istakao da između dve zemlje postoji dobra saradnja i izrazio zadovoljstvo jer će novi sporazum koji su potpisali predstavnici vlada dve zemlje u oblasti obrazovanja iz januara 2022. godine omogućiti još bolju saradnju između nadležnih institucija.

Na sastanku je istaknuto da je i ove godine Vlada Republike Turske raspisala konkurs za stipendirano studiranje na osnovnim, master i doktorskim studijama u Republici Turskoj u akademskoj 2022/2023. godini, kao i da se na konkurs mogu prijaviti i kandidati iz Srbije.

Ružić je dodao i da obrazovno-vaspitne ustanove iz Srbije i Turske, imaju dobru saradnju kroz različite projekte, pre svega kroz Erazmus plus.

„Takođe, želimo da unapredimo promociju učenja stranih jezika u Republici Srbiji i omogućimo studentima neposredan kontakt sa jezikom i kulturom, kroz finansiranje smeštaja i ishrane inostranih nastavnika na osnovu međunarodnih bilateralnih sporazuma. Ali i da se promoviše srpski jezik u Turskoj“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari