Partizanu pobeda u Minhenu otvara vrata Top 8: Posle toga bi sve bilo u našim rukama

07.02.2023

14:00

0

Autor: P.K.

Anđušić oprezan, ali kaže da je ekipa puna samopouzdanja

Partizanu pobeda u Minhenu otvara vrata Top 8: Posle toga bi sve bilo u našim rukama
Danilo Anđušić - Copyright Printscreen/YouTube/24sedam TV

Partizan je zaista u odličnom momentu. Tim igra u dobroj formi, ređaju se pobede, slavilo se na najtežim gostovanjima, ekipa je trenutno blizu četvrtfinala, ali sledi teško gostovanje Bajernu u Minhenu.

Crno-beli su prvu dobili, mada je i tada tim Andree Trinkijerija pokazao koliko je žilav, jer je gubio 15 razlike, a završnica je bila neizvesna. Trener Željko Obradović pozvao je na oprez, a sličan pristup ima i Danilo Anđušić.

- U Minhenu sigurno neće biti laka utakmica, jer Bajern u odnosu na našu prvu koju smo igrali je dosta pojačan. Doveli su neke igrače (Di Džej Sili) i oporavili su se neki povređeni. Očekuje nas jako težak meč. To je jako kvalitetan tim, što pokazuju igre u poslednje vreme. Neće biti ni malo lako, ali ja se nadam da ćemo kontrolisati utakmicu, kao što smo igrali u poslednje vreme, bez obzira da li igramo kod kuće ili u gostima, i da ćemo ostvariti pobedu. Znamo koliko bi nam ta pobeda značila za nastavak takmičenja, jer bi nam se time otvorila vrata plej-ofa i onda bismo mogli da držimo stvari u svojim rukama. Svi smo silno motivisani, pozitivni, spremni, nadamo se još jednoj pobedi.

Kako ova serija pobeda utiče na vas? Da li se lakše radi i trenira?

- Naravno da nam znači i da nam diže samopouzdanje. Drugačije je nego kad se gubi, pa čak i kad se gubi sa malom razlikom. Atmosfera je bolja, lepše je za rad, svi smo pozitivni, ali ponavljam: mi svi verujemo u ono što radimo od početka sezone, znamo koliko možemo i kakav tim imamo. To pokazujemo u poslednje vreme i defanzivno i napadački. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, nema razloga da bude drugačije. Nadam se da će tako ostati i duže vreme.

Navijači gledaju tabelu i onih, recimo, pet utakmica u kojima ste sami sebe pobedili. Da ste dobili njih, bili biste prvi na tabeli. Kako vi na to gledate?

- Ne gledamo na taj način. Okej, imali smo utakmice koje smo imali u svojim rukama koje smo mogli da dobijemo, a sa druge strane imali smo taj Fener, koji smo dobili u gostima. Sve su to utakmice koje su mogle da odu na jednu ili drugu stranu. Ne bavimo se tim stvarima.

A gledate li tabelu?

- Naravno da gledamo tabelu! Gledamo šta se dešava, kako se stvari odvijaju i šta se otvara. Svima nam je cilj plej-of, koji je, verujem, blizu, iako ima mnogo da se igra. Neće biti lako, Evroliga je neverovatno jaka i verovatno do poslednjeg kola nećemo znati ko će igrati plej-of. Ne sme da bude mesta za bilo kakvo opuštanje. Moramo da nastavimo u ovom ritmu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike