Novi Pazar šalje po 10.000 evra Turskoj i Siriji 1Foto: Grad Novi Pazar

Grad Novi Pazar uplatiće iz budžeta po 10.000 evra Turskoj i Siriji za pomoć zbog pretrpljene štete u nedavnim zemljotresima, odlučeno je na sednici Gradskog veća.

Član Gradskog veća Latif Đerlek kazao je da će lokalna samouprava na taj način “pružiti podršku prijateljima u Turskoj i Siriji”.

Navedeno je i da je Gradska uprava otvorila poseban račun na koji građani i preduzeća mogu uplaćivati sredstva za pomoć narodu pogođenom zemljotresima, koji će biti objavljen na sajtu Grada.

U seriji zemljotresa u Turskoj i Siriji stradalo je više od 5.000 ljudi, prema poslednjem zvaničnom bilansu žrtava, dok spasilačke ekipe i dalje danas pokušavaju da izvuku preživele iz ruševina.

Najmanje 3.419 ljudi je poginulo na jugoistoku Turske i 1.602 u severnoj Siriji, čime je ukupan broj žrtava porastao na najmanje 5.021, prema zvaničnim i medicinskim izvorima.

Iz lokalne samouprave saopšteno je i da je Gradsko veće usvojilo zaključak stručne komisije za ocenu medijskim projektima na osnovu kojeg će iz budžeta Novog Pazara, sa 46 miliona dinara, biti sufinansirano 19 medijskih projekata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari