Velika čast za Izraelca: Natho drugi stranac kapiten u istoriji Partizana

„Osećam se sjajno zbog toga što sam u Kruševcu bio kapiten, bilo je to nešto specijalno za mene, velika čast“, kaže Izraelac

Prvi stranac, kapiten Partizana, bio je miljenik navijača – Almami Moreira, još pre 14 godina, a ako je nekome možda promaklo, Bibras Natho je u Kruševcu, protiv Napretka (1:0), u odsustvu Slobodana Uroševića, bio drugi internacionalac u redovima crno-belih kome je pripala ta čast.

Nije nikakva tajna da je Izraelac, inače i kapiten svog nacionalnog tima, lider ove ekipe kluba iz Humske, da mu je od dolaska Gordana Petrića na mesto trenera status jednak onome iz perioda kada je tu dužnost obavljao Savo Milošević, a kada su “ključevi igre” bili u njegovim rukama kao i sada, te je “traka” došla samo kao potvrda kvaliteta, ali i lojalnosti fudbalera, koji je nedavno dobio i srpski pasoš.

– Naravno, osećam se sjajno zbog toga što sam u Kruševcu bio kapiten Partizana, bilo je to nešto specijalno za mene, velika čast. Sa druge strane, znam šta moram da dam timu, bilo da sam kapiten u tom momentu ili nisam. Trudim se da uvek dam sve od sebe i da koliko god je to moguće pomognem Partizanu da dođe do željenog rezultata. Rekoh već, velika je čast i kompliment za mene kao fudbalera što sam dobio poverenje kluba i stručnog štaba da ponesem kapitensku traku, to pokazuje uzajamno poštovanje, ali nije najbitnija stvar u našem poslu. Najbitnije je da Partizan pobeđuje, da igrači, stručni štab, klub i navijači budu srećni zbog toga

Podsetimo, Natho je u smiraju jesenjeg dela sezone produžio ugovor sa Partizanom do leta 2024. godine i velika je verovatnoća da će posle igračke karijere ostati u Humskoj na nekoj od funkcija u klubu, jer mu je svakako namera da sa porodicom ostane da živi u Beogradu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.