HLADAN DAN PRED NAMA Dobro se obucite, zbog niskih temperatura upaljen meteo alarm. Evo kavo nas vreme očekuje

08:31

07.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Do petka ledeni dani. U većini predela Srbije danas smena sunca i oblaka, na planinama ujutru sneg. Na snazi su žuti i narandžasti meteo-alarm, zbog niskih temperatura. Najviša dnevna temperatura do 2 stepena.

U Vojvodini promenljivo oblačno i suvo vreme sa sunčanim intervalima. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu hladno, sa sunčanim intervalima, dnevna temperatura oko nule. Ujutru umeren mraz i magla. Na severu Srbije pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, još ujutru na zapadu i jugozapadu uz provejavanje slabog snega.

Duvaće slab i umeren, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno jak, severozapadni vetar. Najniža temperatura od -10 do -5 , a najviša od -3 do 2 stepena.

Printscreen/RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je na jak mraz i ledene dane. 

Tokom većeg dela ove sedmice u jutarnjim satima očekuje se umeren i jak mraz, temperature od -12 do -5 stepeni, na planinama i do -20 °S. Dnevne temperature će do petka biti u intervalu od -2 do 2 stepena, pa se ponegde danas i sutra očekuju i ledeni dani.

Printscreen/RHMZ

Na snazi meteo alarm zbog niskih temperatura

Na celoj teritoriji Srbije upaljen je meteo alarm zbog ekstremnog niskih temperatura. Narandžasto upozorenje na snazi je u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i ne području Kosova i Metohije, dok je u ostalim delovim upaljeno žuto upozorenje.

Sutra hladno uz smenu sunca i oblaka

I u sredu će biti hladno, sa maksimalnim temperaturama od -1 do 2 stepena. Ujutru mraz, a u toku dana u većem delu zemlje očekuje se suvo vreme uz promenljivu oblačnost. Na zapadu Srbije moguć je kratkotrajni sneg. Duvaće slab do umeren severoistočni, istočni i jugoistočni vetar.

drugoj polovini sedmice se očekuje manji porast dnevne temperature uz pretežno sunčano vreme.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak, 7. februar

Biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na nervno labilne osobe, srčane bolesnike kao i na asmatičare tokom popodneva. Malaksalost, smanjenje radne sposobnosti i promenljivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima, a učesnicima u saobraćaju pojačana pažnja.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.