Pogrebnici utvrdili da žena diše tri sata nakon što je proglašena mrtvom

Radnici pogrebnog preduzeća u Njujorku utvrdili su da žena (82), koja je proglašena mrtvom u domu za stare, diše i to tri sata nakon što je prebačena iz doma, saopštile su lokalne vlasti.
Pogrebnici utvrdili da žena diše tri sata nakon što je proglašena mrtvom
Foto: Pixabay
Žena je proglašena mrtvom u domu za stare "Water's Edge Rehab" na Long Ajlendu u subotu u 11.15, navela je policija okruga Safolk. Ona je potom prebačena u pogrebno preduzeće u 13.30, ali je utvrđeno u 14.09 da diše, preneo je AP.
Njeno ime nije objavljeno, a čim su radnici shvatili da diše, ona je hitno prebačena u bolnicu i do danas nije bilo poznato njeno zdravstveno stanje.
Prerano proglašena smrt dogodila se nakon sličnog incidenta u Ajovi ove godine, gde je dom za stare takođe proglasio ženu mrtvom, zbog čega je kažnjen sa 10.000 dolara.
 
Vlasti Ajove su saopštile da žena (66) proglašena mrtvom 3. januara u "Glen Oaks Alzheimer's Special Care Center" u Urbandejlu, gde je ležala. Ona je stavljena u mrtvačku vreću i prebačena u pogrebni dom, gde su radnici videli da diše i pozvali hitnu pomoć.
 
Ona je potom vraćena u bolnicu, ali je preminula 5. januara.
 
Slučaj iz Njujorka predat je državnom tužiocu radi istrage, saopštila je policija. AP navodi da je poslao mejl staračkom domu, tražeći komentar, a osoba koja se javila na telefon spustila je slušalicu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.