Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ледени уторак у Новом Саду! (уторак, 7. фебруар)

И овог јутра као и током јучерашњег дана зубато Сунце је ту и може лако да нас превари. Али не дајте се преварити, данашња највиша температура неће бити у плусу. Највиша дневна температура ће бити један степен испод нуле, а најнижа осам степени испод нуле.
Фото: Градске инфо

Овог ледног уторка у Новом Саду можемо посетити бројна дешавања, само ако се добро обучемо. Ево шта нас очекује овог уторка у Новом Саду.

У Новосадском позоришту можете погледати представу „Невидљива деца“ од 19:00 часова.

Фото: PrtSc/uvszinhaz.com

На репертоару Српског народног позоришта данас су две представе:

  • „Тоска“ од 19:00 часова
  • „Тартиф“ од 19:30 часова, Ауторски пројекат Игора Вука Торбице, према мотивима Молијерове драме
    СНП и НП Сомбор

Комедија Николаја Гогоља „Ревизор“ настала је у копродукцији два новосадска театра – Српског народног позоришта и Позоришта младих, а директорски двојац проценио је одмах да би ова, прва оваква сарадња ова два театра, могла да пробуди неке, до сада неоткривене уметничке потенцијале две позоришне куће и означи почетак рађања – за глумце и публику – узбудљивог уметничког дела.

Данас од 19:30 „Ревизора“ можете погледати у Позоришту младих.

Фото: Марија Ердељи

Од данас ће први пут ће великом интерактивном мултимедијалном изложбом „Милева: Ми смо стена” у Музеју града Новог Сада светској јавности бити представљен живот и значај Милеве Марић Ајнштајн. Музеј на петроварадинској стени која наткриљује Нови Сад преиспитаће симболику презимена Ајнштајн (једна стена) кроз изложбу која је инспирисана Милевиним блиставим умом, а приказана кроз уметничку призму аутора др Душана Јововића.

Ова уметничка изложба је јединствена и зато што је настала креативном употребом најмодернијих технологија, нових медија, 3Д анимација, дигиталног звука, холограма, али и класичног уметничког језика који се огледа у скулптури, графичком дизајну, цртежу и слици.

Изложба ће ради сваког дана од 9 до 17 часова. Понедељак је нерадан.

Цена појединачне улазнице је 400 динара, док је цена породичне карте 1000 дин.

Фото: ЕПК/В. Величковић

И овог уторка бенд „Рогати“ наступају у Националној класи уз ерупцију добре енергије, мало приче и више певања и плесања. Своје место можете резервисати на број +381 65 823 92 39.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Фото: Pixabay/Pexels

Уживајте!

Koja poznata teniserka je rodom iz Novog Sada?

Преузмите андроид апликацију.