Podižu borbene avione: Belorusija na meti?

Pukovnik Anatolij Bulavko, rekao je da se nastavlja trend rasta intenziteta letova vojne avijacije zapadnih zemalja u blizini granica Belorusije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.02.2023.

21:54

Podižu borbene avione: Belorusija na meti?
EPA-EFE/VINCENT JANNINK

Zamenik komandanta Vazduhoplovstva i PVO Oružanih snaga Belorusije govorio je za kanal STV.

"Nažalost, ne možemo reći da postoji tendencija smanjenja intenziteta letova vojnih borbenih, izviđačkih aviona. Broj letova se višestruko povećava: ako smo ranije govorili o 30-70 letova mesečno, onda smo prošle nedelje, na primer, registrovali više više od 140", rekao je Bulavko na kanalu STV u ponedeljak.

On je naglasio da su "od toga jedna trećina izviđački avioni, kako sa posadom, tako i dronovi".

"To sugeriše da piloti u susednim zemljama ovladavaju vazdušnim prostorom, a obaveštajci susednih zemalja prate našu reakciju - dodao je Bulavko.

On je rekao i da se tokom jedne od epizoda zajedničke belorusko-ruske letačke vežbe beloruski avion Il-76 kretao ka aerodromu u Kalinjingradu u pratnji ruskih lovaca, a avioni NATO su to primetili iznad neutralnih voda Baltika.

Bulavko je istakao da je upravo zahvaljujući pratnji koju su činili ruski avioni NATO držao distancu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: