Nadal završava karijeru? Stric Toni otkrio u kom pravcu idu Rafina razmišljanja – od ovoga sve zavisi!

06.02.2023

17:35

0

Autor: A. Š.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena pokušaće da se spremi za Rolan Garos. Šta će biti ukoliko u tome ne uspe?

Nadal završava karijeru? Stric Toni otkrio u kom pravcu idu Rafina razmišljanja – od ovoga sve zavisi!
Rafael Nadal - Copyright Profimedia

Bolna eliminacija sa Australijan opena žestoko je uzdrmala Rafaela Nadala. Španski as zbog povrede kuka zadobijene tokom prvog grend slema sezone već u drugom kolu se oprostio od trofeja osvojenog prošle godine, da bi posle meča priznao kako mu je već dosta svega.

Te reči jednog od najboljih tenisera svih vremena žestoko su uzdramle njegove fanove, koji su između redova pročitali da Rafa razmišlja i o kraju karijere. Da li je tako, otkrio je njegov stric i nekadašnji trener Toni.

- On zna da je njegova karijera, šta kod uradio odsad pa nadalje, bila sjajna. Trenutno ulaže napor da se vrati na teren, kao što već dugo radi. Penzija nije nešto o čemu razmišlja – odmah na startu je razjasnio Toni.

Kandidati za zvanje teniskog GOAT Novak Đoković i Rafael Nadal od pre nekoliko nedelja poravnati su po broju osvojenih grend slem titula (23) i predstojeći Rolan Garos biće i te kako veliki izazov za obojicu. Posebno za Rafu, kojem je to ubedljivo omiljeni grend slem, koji je dosad osvajao čak 14 puta.

- U dobroj je formi i ukoliko bude fizički spreman nastaviće. Trenutno mu je potrebno još tri do četiri nedelje za oporavak, biće teško u Parizu jer je Novak svežiji od njega, ali imaće šansu pa ćemo videti. U svakom slučaju, biće to komplikovana borba protiv velikog šampiona kao što je Đoković.

Otkrio je Toni i u kom pravcu idu Rafina razmišljanja za nastavak tek započete sezone.

- Njegov prvi cilj je da se pripremi za turnire na šljaci. Mislim da neće rizikovati za Mastersima iz serije 1000 na američkoj turneji – istakao je Nadal, koji je na kraju otkrio, da ipak, u celoj priči postoji jedno veliko „ali“…

- Ova godina je ključna za nastavak njegove karijere. Ukoliko bude shvatio da ima previše fizičkih problema i da zbog toga nije u stanju da se takmiči na grend slemovima, onda će ozbiljno razmisliti o svojoj budućnosti. Rafa uvek gura svoje telo do krajnjih granica i da bi se borio za pobedu mora da bude 100% spreman. Razumem njegovu frustraciju, problemi koji je imao ranije uticali su na kuk, oblast za koju bih rekao da je prilično delikatna – istakao je Toni Nadal.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike