Почетна > Србија
Србија

Сећате ли се серије “Пустолов“?

Недавно смо вам писали о анимираним филмовима на којима смо одрастали, међутим, постојала је још једна емисија која нас је, док смо били клинци “лепила“ за мале екране.

У питању је “Пустолов“. Серија која је емитована од давне 1996. па све до 2003. године, а по којој је касније настала и истоимена књига проглашена за најбољу књигу за младе и децу, награђивана од стране часописа Невен и Политикиног забавника.

У улози пустолова налазио се наш сјајни великан српског глумишта, Милан Лане Гутовић.

“Да ли ви знате какав је живот једног пустолова? Само догађај до догађаја! Мени се стално нешто догађа…“
Фото: PrtSc/YouTube/РТС

Овако је гласио почетак прве епизоде познате серије, а касније смо у преко 400 снимљених епизода могли да пратимо живот једног пустолова и слушамо његове занимљиве приче.

Дела нашег пустолова била су невероватна! У неким епизодама спашавао је чаробни пасуљ да не буде скуван са ребарцима, у другим је решавао мистерију чудесног грожђа које је родило на врби, а понекад би се десило и да обучава гусаре како да безбедно закопавају благо.

Нестрпљиво смо чекали нову епизоду у којој бисмо слушали неку нову догодовштину која се могла десити једино и искључиво њему, нашем пустолову!

Када би овој емисији дошао крај, пустолов би пустио мрак и ми бисмо морали да се стрпимо до неког наредног дружења.

Поздрав је увек био исти, желео нам је да будемо сунчани и ведри.

И заиста смо били. Одрастање уз овакав програм чинило је наше детињство лепшим, а неиздрж до наредне епизоде у нама је увек одржавао неку позитивну врсту напетости због које смо научили да се радујемо и сада, овако велики.

Милан Лане Гутовић преминуо 25. августа 2021. године у својој 76. години.

За време свог стварања поставио је озбиљан задатак, а ми се надамо да ће га неко у будућности надмашити, чисто да би и наша деца могла да одрастају уз квалитетне серије, као што смо и ми некада.

Ипак, колико год година имали, никада нисте превише одрасли да одвојите пола сата и заједно са пустоловом отпутујете на, рецимо, Северни пол како би га подмазали да више не шкрипи.

Zaboravljeni animirani likovi sa malih ekrana – ko vam najviše nedostaje? (III deo)

Преузмите андроид апликацију.