06. februar  2023. 12.50  | Izvor: RTV

Frajle prvi put na takmičenju "Pesma za Evroviziju 2023" (AUDIO)

BEOGRAD -

Ova godina za Frajle može da bude puna premijera. Prva koja ih očekuje jeste nastup na takmičenju“Pesma za Evroviziju 2023” sa pesmom "Neka, neka".

Nevena i Jelena Buča i Nataša Mihajović vredno rade na novim pesmama, od kojih će jedna naći put do slušalaca preko takmičenja na kojem prvi put učestvuju.

frajle, sever, zolak

“Pesma je putovanje u tri minuta. Ima brži ritam, a kroz nju se prožimaju i jug i sever naše zemlje, ono što je karakteristično za ove delove Srbije, ali ono što je posebno izdvaja i čini jedinstvenom, jeste da su je svirali muzičari iz cele Evrope – iz Grčke, Francuske, Španije, i Srbije. Napravile smo spontano jednu ljubavnu priču koja odiše vatrom i energijom, koju i same prenosimo kroz nastupe i naše numere”, jednoglasne su Frajle.

Pesma je snimljena početkom prošle godine u saradnji sa internacionalnim bendom "Barcelona Balkan Gipsy Orchestra", Nevena Buča i Nataša Mihajlović su autori, a Ivan Kovačević je radio aranžman. Nastup na takmičenju će biti potpuna novina za ovaj trio, nešto na šta publika nije navikla.

“Uvek smo spremne za promene koje donose još pozitivne energije između nas i publike. Tako će biti i na takmičenju. Želimo da se predstavimo na najbolji način, da svi od nas čuju i nešto malo prepoznatljivog tona, ali i nešto novo. Cilj je da plasiramo nešto što nalazi put do srca slušalaca i ostaje, što će da traje”.

Frajle su u proteklih 14 godina nastupale širom sveta, na koncertima i nastupima pevale su na sedam jezika, a pesma “Neka, neka”, će posle izvođenja na srpkom na takmičenju, kako bi se dočarala kultura naše zemlje, biti prevedena na nekoliko svetskih jezika.

Tagovi