06. februar  2023. 12.57  →  20.00 | Izvor: RTV (Milan Rakić)

Saradnja Pokrajine i Kulinarske federacije Srbije (AUDIO)

NOVI SAD -

Pokrajnski sekretarijat za privredu i turizam potpisao je sporazum o saradnji sa Kulinarskom federacijom Srbije. Dve institucije prepoznale su zajednički interes za razvoj u oblasti gastronomije, sfere koja daje doprinos privrednom i kulturnom životu naše zemlje rečeno je prilikom potpisivanja sporazuma u Pokrajinskoj vladi.

video icon audio icon

nenad, ivanisevic, kulinarska, federacija, srbije, sporazum

Sporazum je potpisan kako bi se kreirala jedinstvena gastronomska ponuda Vojvodine. Saradnja Pokrajnskog sekretarijata za privredu i turizam i Kulinarske federacije Srbije doprineće i atraktivnijoj promociji gastronomske ponude Vojvodine u svetu, a to će ujedno uticati i na razvoj turizma u pokrajni istakao je sekretar Nenad Ivanišević.

Kulinarska federacija Srbije radi na očuvanju tradicionalne gastronomske ponude Srbije, ali i Vojvodine. Jela koje prirpemaju njeni članovi takmiče se na mnogim gastronomskim prvenstvima širom sveta. Naredno takmičenje je krajem februara, polufinale najpoznatijeg internacionalnog takmičenja šefova i juniora u Riminiju rekao je predsednik upravnog odbora Kulinarske federacije Srbije Goran Radivojević.

Sekretar Nenad Ivanišević osvrnuo se i na rezultate u turizmu prethodne godine. Ukupno je 687.849 turista posetilo Vojvodinu, a bilo je skoro dva miliona noćenja. Taj rezultat je mnogo bolji u odnosu na prethodni period.

Tagovi
Srodne vesti