Vesti

0

Ponoš: Opozicija bi trebalo da razmisli o bojkotu rada skupštine

Autor: SI

Izvor: Beta

Ponoš: Opozicija bi trebalo da razmisli o bojkotu rada skupštine

Izvor: N1

Predsednik pokreta Srce Srbije (SRCE) Zdravko Ponoš ocenio je večeras da opozicija treba da razmotri ideju bojkota rada parlamenta, nakon sednice o Kosovu i Metohiji kojoj je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je pokret saopštio, Ponoš je kazao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da obesmisli parlament, kao što je, kako tvrdi, obesmislio vladu.

Naveo je da je Vučić svojim "dvodnevnim performansom" u skupštini napravio "cirkus" da bi pokazao da je vladar u zemlji.

"Pokazao je da mu ne treba vlada, za ministre nije bilo mesta ni na galeriji, a skupštinu je izvrgnuo ruglu, kako bi pokazao kako je ona prethodna, jednostranačka skupština bila umivenija. Njemu skupština treba samo kao pokriće i da pruži formalni legitimitet njegovoj samovolji", naveo je Ponoš na osnivačkoj skupštini opštinskog odbora SRCE u Staroj Pazovi.

Prema njegovim rečima, pokret na čijem je čelu će nastojati da bude konstruktivan prema kolegama iz opozicije i "bezrezervan protivnik" vlasti.

"SRCE neće podržati ništa što dolazi od ovakve vlasti. Nije tema tzv. sporazum koji nije ni predstavljen skupštini, tema je Vučić i njegov režim. Ništa dobro Srbiji neće doneti ni jedan papir iza kojeg stoji Vučić i i njegova praksa privatizovanja državnih poslova i tajnih dogovaranja", ocenio je Ponoš.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR