Minus 15 stepeni na Kopaoniku: Putevi paralisani

U celoj Srbiji jutros u šest sati izmerene su temperature ispod nule, a najhladnije je bilo na Kopaoniku - minus 15 stepeni.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.02.2023.

08:00

Minus 15 stepeni na Kopaoniku: Putevi paralisani
FOTO TANJUG/ FOTO STA/ LILI PUSNIK/ bg

Na Crnom Vrhu je minus 10, a na Zlatiboru i u Sjenici minus 9 stepeni.

Najtoplije je u Loznici i Negotinu, gde je minus 1 stepen, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U Beogradu je izmereno minus 2 stepena Celzijusa.

Oprez na putu

JP "Putevi Srbije" savetuju maksimalan oprez pri vožnji, jer, zbog mogućih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.

Moguća pojava magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Mole se učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

Saobraćaj paralisan u brdskim predelima

U brdsko-planinskim predelima sneg i jak vetar parališu drumski saobraćaj, a pojedine deonice zatvorene su za saobraćaj.

Tokom noći, pripadnici MUP-a Srbije, evakuisali su zavejane meštane na putu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica. MUP apeluje na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni i to: I B-29 Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje Odvraćenica II A-211 Brzeće - Kopaonik (Jaram) II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo II A-198 Raška - Kuti Odvraćenica II A-201 Vrbnica - granica SRB/CG (Vrbnica) II A-202 Sjenica - Raždaginja - Buđevo - Karajukića Bunari - Suvi Do - Leskova - Velje Polje Tutin II B-356 Srasla Bukva - Srezojevci - Trbušani (Komuna). MUP apeluje na gradjane i da ne kreću put Kopaonika. Bez električne energije su dalekovodi Štavalj i Bare, na teritoriji grada Novog Pazara, u Čačku, u selu Donja Trepča, selu Kačulice, u selu Ježevica i Banjica, kao i na teritoriji opštine Opštine Lučani u sela Dljin, Guberevci, Goračići, Veles i Grab, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

RTS prenosi da su sinoć oko 19.30 sati radnici zimske službe "Kruševac puta" uspeli da raščiste dvočasovni zastoj u saobraćaju, pa su vozila iz kolone kod Jarma nastavila put ka odredištima. Zbog obilnih snežnih padavina zatvoren je putni pravac Novi Pazar - Sjenica. Ekipe preduzeća Novi Pazar put probijaju smetove. Obustavljen je saobraćaj i na putu Tutin-Leskova-Karajukića Bunari. Vejavica je zahvatila i područje Vlasine. Visina snega je 50 centimetara, ali zbog jakog vetra na pojedinim mestima ima nanosa od jednog metra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: