Berlinci su spremni da prekinu Bajernovu dominaciju: Union ponovo lider Bundeslige

Kolo puno golova u nemačkom šampionatu, dodatno se zakuvalo na vrhu tabele

Nije ni Bajern više toliko nedodirljiv u Nemačkoj. Bavarci su vezali tri remija, što se može smatrati priličnim neuspehom za klub sa juga zemlje, tako da su dopustili da im Union Berlin još jednom preuzme čelnu poziciju. Klub iz prestonice slavio je protiv Majnca i tako potvrdio sjajnu formu – 2:1 (1:0).

Na stadionu „An Der Alten Fersteraj“, odnosno „Kod Starog šumara“, gledali smo zaista odličnu utakmicu sa puno tempa. Već posle pola časa igre je Berens uspeo da probije led i donese radost domaćim navijačima u crveno-belom. Međutim, oni su se nakratko i „zaledili“ kada je Ingvartsen sa bele tačke poravnao rezultat u 79. minutu.

Ruku na srce, Bajern može ponovo da ih pretekne, ukoliko bude slavio protiv Volfsburga u gostima sutra u toku dana, ali ako bude odigrao nerešeno ili bude izgubio, Berlin će moći da se pohvali da ima lidera Bundeslige i pred naredni vikend.

Borusija Dortmund je takođe u naletu i preti da se i sama popne na vrh tabele. Danas je na svom terenu pregazila Frajburg koji je doduše sam sebi otežao posao ranim isključenjem Sidilje u 17. minutu utakmice. Do kraja je na „Signal Iduna Parku“ palo pet golova u njihovoj mreži – 5:1 (1:1).

Redom su se za domaće upisivali Šloterbek, Adejemi, Ale, Brant i na kraju i Rejna, dok je jedini pogodak za Frajburg bio delo Holera pred sam kraj prvog poluvremena.

Vrlo efikasnu utakmicu odigrali su očekivano Bohum i Hofenhajm, a kladioničarskim rečnikom, videli smo „7+“ golova. U strelce su se, zanimljivo, upisali i Erhan Mašović, naš reprezentativac, kao i bivši fudbaler Partizana, Takuma Asano – 5:2 (3:0).

U preostale dve utakmice, golove nismo videli na meču Keln – Lajpcig (0:0), dok je na susretu između Ajntrahta i Herte viđen ubedljiv trijumf domaćih (3:0).

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.