Capital.ba

Povećan promet ovogodišnje soje

11.06.2010. / 14:44

NOVI SAD, Na novosadskoj Produktnoj berzi od ponedeljka 7. juna do danas ostvaren je promet od 1.490 tona robe, što je za oko 43 odsto više u odnosu na prethodnu nedelju, saopšteno je  sa berze.

Istovremeno, finansijska vrijednost prometa iznoslia je 35,8 miliona dinara (347.600 evra) i skoro je duplo veća nego prethodne nedelje.

Najbolje prodavala soja ovogodišnjeg roda s isporukom po obavljenoj žetvi, a 850 tona te žitarice ugovoreno je po prosječnoj cijeni od 27,60 dinara (oko 0,27 evra) po jednom kilogramu.

Kukuruz se na Berzi prodavao po prosječnoj cijeni od 14,31 dinara (oko 0,13 evra) za jedan kilogram, dok je tržište pšenicom na Berzi bilo potpuno pasivno, jer nije sklopljen niti jedan kupoprodajni ugovor.

Soja prošlogodišnjeg roda prodavala po cijeni od 36,72 dinara (oko 0,36 evra), po jednom kilogramu, dok je cijena sojine sačme s 44 odsto proteina u istom periodu iznosila 45 dinara (oko 0,43 evra)za jedan kilogram. Srna

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!