Tri automobila zarobljena zbog mećave na putu kod Ivanjice

Sneg od podneva pada na čitavom području opštine Ivanjica praćen jakim vetrom, a u planinskom području ima ga i do pola metra.
Tri automobila zarobljena zbog mećave na putu kod Ivanjice
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kritična situacija je na putu Preko Brdo-Odvraćenica gde su usled jakih snežnih padavina ostala u smetu zarobljena tri automobila.

Prema rečima predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića radi se o skijašima koji nisu ispratili obaveštenja nadležnih o kretanju na toj deonici puta ka Novom Pazaru. 

"Zimska služba je krenula ka njima kako bi pročistili put i sproveli ih na bezbedno. Mehanizacija je do Odvraćenica očistila put jednom ali je nakon toga to bilo nemoguće ponoviti jer su formirani veliki snežni nanosi visoki i po nekoliko metara. Na terenu su ostali jedan bager i utovarivač i čim stane mećava krenuće se u probijanje i tog pravca. Ekipa je krenula ka zarobljenim skijašima”, rekao je Mitrović.
 
Inače, ovo nije prvi put da put Odvraćenica - Preko Brdo bude neprohodan usled snežnih nanosa, već je to situacija koja se ponavlja godinama unazad.
 
Nadležni redovno apeluju na putnike da budu oprezni prilikom prolaska ovom deonicom kao i da njom ne kreću bez preke potrebe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.