Nova provokacija Kurtija: Odbija da formira ZSO, a pre svega zahteva da Srbija prizna tzv. Kosovo!

04.02.2023

17:54

0

Autor: 24sedam

Kurti je naveo da ceni učešće i posvećenost Eskobara, ali je dodao da njegovi uslovi za ZSO nisu proizvoljni stavovi i lično mišljenje, već se temelje na ustavnosti i zakonitosti takozvane države Kosovo

Nova provokacija Kurtija: Odbija da formira ZSO, a pre svega zahteva da Srbija prizna tzv. Kosovo!
Aljbin Kurti - Copyright Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština moguće, ali nakon postignutog sporazuma s Beogradom o obostranom priznanju, prenosi Reporteri.

- Moramo biti oprezni i pošteni -rekao je Kurti u intervjuu za tursku radio-televiziju TRT, komentarišući raniju izjavu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara da ZSO mora da bude formirana, i da se ne radi o sporazumu Kurtija, već sporazumu Prištine i Beograda.

Kurti je naveo da ceni učešće i posvećenost Eskobara, ali je dodao da njegovi uslovi za ZSO nisu proizvoljni stavovi i lično mišljenje, već se temelje na ustavnosti i zakonitosti takozvane države Kosovo.

On je još rekao, komentarišući Eskobarovu izjavu, da će ZSO biti osnova sporazuma o normalizaciji, da Beograd hoće drugu Republiku Srpsku i da "gorko iskustvo ne bi trebalo da se zaboravi u Bosni i Hercegovini sa Republikom Srpskom".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike