Vesti

1

Kurti: Prvo obostrano priznanje, pa onda ZSO

Izvor: RTS

Kurti: Prvo obostrano priznanje, pa onda ZSO

Izvor: Beta / AP / Bundas Engler

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da se zalaže da sa Beogradom prvo postignu sporazum o obostranom priznanju, pa da onda bude formirana Zajednica srpskih opština.

„Moramo biti oprezni i pošteni“, rekao je Aljbin Kurti u intervjuu za tursku radio-televiziju TRT World, komentarišući izjavu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara da ZSO mora da bude formirana, te da se ne radi o sporazumu Kurtija, već sporazumu Prištine i Beograda, prenosi RTS.

Kurti, kako prenose mediji na albanskom, između redova priznaje da je prihvatio da je ZSO moguća, ali tek posle međusobnog priznanja, a ne pre njega.

„Volja naroda Kosova, ustavnost i zakonitost su stvari koje su me naterale pre svega da kažem uzajamno priznanje, pa će tek onda doći do nekakvog udruživanja“, rekao je Aljbin Kurti.

U kontekstu odgovora na Eskobarove zahteve, poručio je da „gorko iskustvo ne bi trebalo da se zaboravi u Bosni i Hercegovini sa Republikom Srpskom“.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Rados

Mnogo si bistar.Srbija nije maciji kasalj.Prvo ZSO onda pregovori. O Nemackom i Francuskom.planu.Dosta je bilo cekanja 1 0 gid..Potpisali ste spirazum i.prihvatili i glasala je vasa Skupstina.Sad nema cile mile.Ako neces ti ima ko hoce jasno ti porucio Eskobar.Nemoj da se oslanjas na lazne Britance