Jestivo ulje iz Srbije zabranjeno na Kosovu

Tržišna inspekcija Ministarstva trgovine, preduzetništva i industrije Kosova (MIPT) zabranila je privrednom operateru da na Kosovu prodaje jestivo ulje koje je uvezao iz Srbije.
Jestivo ulje iz Srbije zabranjeno na Kosovu
Foto: 021.rs
Inspekcija je naložila da taj proizvod povuče iz prodaje u roku od 15 dana.
"Tržišna inspekcija je obavila proveru količine i težine proizvoda među ekonomskim operaterima. Kako bi se otklonila sumnja u težinu i količinu proizvoda, uzorci su poslati u laboratoriju na relevantne analize, nakon čega je utvrđeno da vrsta jestivog ulja na tržištu ne ispunjava kriterijume", navedeno je u saopštenju.
U saopštenju se ističe da je izveštajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno pakovanje, utvrđeno da jestivo ulje proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosečne količine predviđen Uredbom 03/2020 za prethodno upakovane proizvode.
 
Tržišna inspekcija je, kao i u svakom drugom slučaju, preduzela mere u skladu sa zakonima i ekonomskom operateru, uvozniku ovog ulja, zabranjeno je da prodaje taj proizvod, a potrebno je da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana, dodaje se u saopštenju.
 
Iz MIPT kažu da Tržišna inspekcija kontinuirano obavlja provere i inspekcije na terenu u cilju zaštite potrošača i da će to činiti i narednih dana.
 
"Pozivamo građane-potrošače da budu pažljivi prilikom kupovine, te da za svako kršenje prava potrošača nastave da se pritužbama/obaveštenjima obraćaju Tržišnoj inspekciji, preko Odeljenja za zaštitu potrošača u Ministarstvu industrije, preduzetništva i trgovine", istaknuto je u saopštenju.
  • /

    04.02.2023 14:37
    /
    svaki proizvod srbije treba zabraniti na kosovu da se nauci ceniti trziste
  • Nedžad

    04.02.2023 12:53
    Ulje ili Zejtin
    Naravno da je naše ulje retko skoro kao voda u odnosu na ono u Nemačkoj napr.
    A možda da je i bolje tako jer nije zdravo koliko ga mi u Srbiji koristimo 8-12 litara mesečno.
    Bar mi tako kažu komšije da im toliko treba.
  • Rade

    04.02.2023 12:16
    Ulja su nam puna vode!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.