Kapa, rukavice i kišobran će vam trebati danas: U Srbiji ujutru mestimično sa kišom i snegom, na planinama mećava!

04.02.2023

05:35

0

Autor: J. Jovanović

Najniža temperatura od -2 do 4 stepena, najviša dnevna od 3 do 7 stepeni

Kapa, rukavice i kišobran će vam trebati danas: U Srbiji ujutru mestimično sa kišom i snegom, na planinama mećava!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Umereno do potpuno oblačno, u nižim krajevima mestimično sa kišom, susnežicom i snegom, na planinama sa snegom. U nižim predelima južnije od Save i Dunava formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm, dok se na planinama očekuje novih 10 do 20 cm, ali uz mećavu i stvaranje snežnih nanosa.

Posle podne na severu Srbije prestanak padavina, uveče i razvedravanje. Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar, koji će povremeno dostizati olujne udare.

Najniža temperatura od -2 do 4 stepena, najviša dnevna od 3 do 7 stepeni.

Za vikend oblačno

U nedelju umereno do potuno oblačno, na severu pre podne i pretežno vedro, u većem delu suvo uz delimično razvedravanje, a sneg se očekuje još ponegde u brdsko-planinskim predelima uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

24sedam/Goran Sivački
 

Vetar slab i umeren, na istoku ujutru i pre podne povremeno i jak, severozapadni, tokom dana u slabljenju. Najniža temperatura od -5 do -1 stepen, najviša od -2 do 2 stepena.

U ponedeljak u većem delu zemlje očekuje se ledeni dan. Tokom dana umereno oblačno, samo se na planinama očekuje provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -7 do -4 stepena, najviša od -2 do 1 stepen.

U utorak iznad većeg dela zemlje pretežno vedro, samo u zapadnim delovima malo do umereno oblačno. Vetar slab, na istoku i umeren severni i severozapadni. Najniža temperatura od -8 do -4 stepena, a najviša dnevna od -2 do 1 stepen.

Prognoza za naredne dane

Narednih dana pretežno vedro ili malo oblačno.

Ujutru mraz, u sredu dnevna temperatura oko 0 stepeni, a u drugoj polovini sledeće sedmice dnevna temperatura biće u porastu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike