PočetnaIstočna SrbijaBorSaopštenje Ujedinjene opozicije Bora: PETICIJA ZA ZNAČAJNIJE UMANJENJE RAČUNA ZA GREJANJE!

Saopštenje Ujedinjene opozicije Bora: PETICIJA ZA ZNAČAJNIJE UMANJENJE RAČUNA ZA GREJANJE!

Saopštenje Ujedinjene opozicije Bora objavljujemo u celini

Bor, 4. februarGrađani Bora od početka grejne sezone imaju nekvalitetno grejanje. Grejna sezona je kasnila pod raznim izgovorima. Kada je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić zvanično najavio početak grejne sezone, i to sa zakašnjenjem, pojedini delovi grada danima nisu imali grejanje. Izgovor je bio da je mreža stara i dolazi do pucanja cevi. Od početka grejne sezone u više navrata došlo je do zastoja u grejanju po nekoliko dana. Pod raznim izgovorima. Kada se sve sabere više od mesec dana nismo imali grejanje.

Tražimo odgovornost od onih koji se pitaju i odlučuju o grejanju. Imajući u vidu da građani grejanje plaćaju 12 meseci u toku godine, da bi se grejali šest meseci, najispravnije bilo bi da vlast donese odluku da se za dva meseca storniraju računi. Ogromne subvencije koje su izdvojene za ovu grejnu sezonu nisu dale rezultate, jer je problem daleko širi. Podsećamo, samo u toku 2022. godine iz budžeta je izvojeno preko milijardu i tri stotine miliona dinara subvencija. Za ovu godinu, za početak, predviđaju 600 miliona dinara subvencija. Za 12 godina izdvojeno je preko tri milijarde dinara u ovu svrhu. Za to vreme Toplana je poslovala sa preko tri milijarde gubitka!? Strašno, neverovatno i – tužno.

Foto: Borske Narodne

Kvalitet kupljenog uglja je toliko loš da bi u svakoj uređenoj državi odgovorni iz vlasti za nabavku takvog energenta odavno bili iza rešetaka.

Borani, zbog katastrofalnog grejanja, imaju velike dodatne troškove. Moraju u sred zime da iznađu alternativni vid grejanja. Kupljeni lekovi zbog prehlade, kako dece tako i odraslih, i narušeno zdravlje, nemaju cenu.

Umesto da traže oproštaj od građana zbog katastrofalne grejne sezone oni, lokalni vlstodršci, vređaju svakoga ko im postavi ovo pitanje. I onda se velikodušno pojavljuju sa predlogom umanjenja od 15% jednog mesečnog računa za grejanje. Premalo, potcenjivčki, pa i nehumano.

Pozivamo sve zainteresovane opozicione stranke i pokrete, pojedince, sve one koji vide da ova vlast radi u korist štete Borana, na zajedničku akciju. Građani Bora moći će svojim potpisima peticije da pokažu koliko su zadovoljni (ne)grejanjem u Boru.

U subotu, 04.02.2023. godine, ispred Maksi diskonta i kod Zelene pijace biće organizovani zajednički štandovi na kojima će se potpisivaati peticija.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde